Visita guiada al Castell de Les Sitges

Endinsa't en la història del Castell de Les Sitges i coneix des de dins la història de les fortaleses defensives que van protegir un dels territoris fronterers més importants; La Segarra.
Aquesta petita fortalesa residencial de planta rectangular, antigament coneguda com castrum des Ciges, data del segle XI, quan Arnau Mir de Tost va desplegar el poder defensiu del seu senyor, el comte Ermengol d'Urgell. Gràcies a la seva situació estratègica, es va convertir en protagonista durant les lluites cristianes i l'avanç cap a les terres de la Hispània musulmana. Tot i el seu origen data al segle XI, la major part dels elements conservats són del segle XIV.

Des del seu orígen el castell s'ha mantingut en mans de la mateixa nissaga familiar, tot i que sota diferents títols. Així, com els Alemany de Cervelló, els Josa, els Ribera, els Agulló de Pinó i, darrerament, els Sentmenat, Calvo de Encalada i Febrer han posseït el domini sobre el lloc, així com la baronia sobre el proper castell de Florejacs, la història del qual ha transcorregut paral·lela a la de Les Sitges durant gairebé mil anys. Des del segon terç del segle XX, el castell ha passat a les mans de la família Canals, qui ha assumit les tasques de consolidació de l'edifici i d'adaptació als nous temps. Actualment, el castell s'erigeix amb vocació d'esdevenir nucli de promoció d'esdeveniments culturals, lúdics i socials.
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 02/11/22
Fitxa tècnica
PROF-FAM
CI
CM
CS
ESO1C
ESO2C
BTX
CF
EE
Tipus d'activitat
Visites i itineraris
Àrea de coneixement
Història, cultura i patrimoni
Temàtica
ODS
Entre 1 i 2h
De pagament
Fora del centre escolar espai interior
Idiomes