Pintem sense colors

L'activitat consta d'una visita guiada al Museu d'Art de Girona per descobrir els diferents pigments i les tècniques artístiques, per anar després al taller on farem les nostres pròpies pintures.
Pintem sense Colors és una activitat destinada a pràcticament tots els cursos de l’Educació Primària (de 1r a 4t de primària) i busca explicar el procés d’elaboració dels pigments a partir d’elements presents a la natura.
A través d’una pregunta en forma de repte, s’insta a l’alumnat que pensi com és possible que fa mil anys poguessin pintar interiors d’edificis i quadres i encara avui aquestes pintures continuïn conservades.
A partir de les seves respostes s’iniciarà el recorregut per les sales d’exposició permanent del museu. Mitjançant un itinerari cronològic, es parlarà sobre la pintura sobre pedra, sobre fusta i finalment sobre tela. Ateses les preguntes i comentaris dels alumnes, l’educadora proporcionarà material de suport d’una maleta didàctica i s’aniran descobrint els orígens dels colors.

Tot seguit s’arriba al Punt de Descoberta on, d’una manera lliure, l’alumnat descobrirà els pigments originals en pols i els llocs d’on s’extreuen, així com les coles d’origen natural i els diferents suports.

Finalment, a la sala taller, s’experimentarà les possibilitats que els elements de la natura ofereixen per a l’elaboració de pigments. En grups de treball reduïts, els alumnes prepararan pigment negre amb carbó, blau anyil amb flors triturades, taronja amb safrà, etc. Aquests colors serviran per acolorir alguns detalls d’obres del Museu i així fer una interpretació pròpia i original d’una obra d’art.
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 05/07/23
Fitxa tècnica
CI
CM
CS
Tipus d'activitat
Taller participatiu, Visites i itineraris
Àrea de coneixement
Pintura, Història, cultura i patrimoni
Temàtica
ODS
Entre 1 i 2h
De pagament
Fora del centre escolar espai interior
Idiomes
Català