Taller de percussió La Cuina dels Ritmes
La percussió és la família d'instruments més fàcil de tocar, des del punt de vista de la producció del so. Els instruments de percussió són relativament senzills de tocar. Només cal picar, sacsejar, fregar o rascar, per a fer-los sonar. I a qualsevol cuina hi trobarem un munt d'estris per a poder picar i fer ritmes. La música és allà on la vulguem trobar.
Un cop la cuina a punt i a taula parada, repararem una truita: agafarem uns ous, els sacsejarem, els batrem al plat, amb batedors (depenent de l'edat) i ritme!!! A remenar fins que quedin al punt de neu. I després cap a la paella.
A partir d'aquí, anirem coneixent estris de cuina i quins ritmes farem amb cadascun d'ells: olles, cassoles, paelles, morters... a part de culleres, cullerots, bastonets xinesos, batedors, bols, gots didals, tapes, garrafes... Aquests són alguns dels estris de cuina que farem sonar...
Amb les culleres aprendrem a fer ritmes a l'estil irlandès, dues culleres en una sola mà i a poc a poc anirem agafant el so, la pulsació i el ritme.
Deixem que els infants i joves es deixin seduir per la màgia i el joc que suposa el món de la percussió.