Castell de Cardona

La visita permet interpretar el monument en el seu conjunt, els seus orígens i el perquè de l’establiment dalt del turó, la importància del recurs de la sal i el benefici econòmic generat.
Consisteix en realitzar un itinerari guiat pel conjunt monumental del Castell de Cardona. Permet entendre i interpretar el monument en el seu conjunt, els seus orígens i el perquè de l’establiment d’una fortalesa dalt del turó, la importància del recurs de la sal i el benefici econòmic generat al llarg del temps, el llinatge dels Cardona, els rics senyors de la sal, el palau residència de la família nobiliària i la comunitat religiosa amb la que compartien l’espai.

Tanmateix permet conèixer la transformació de vell castell medieval a fortalesa moderna, els sistemes defensius, l’enginyeria i arquitectura i el paper clau de Cardona en el decurs de la Guerra de Successió a Catalunya. Cardona, fou el darrer baluard dels drets històrics del país, l’ última plaça que resistí i que mai va ser conquerida.

Les diferents èpoques històriques han deixat empremta en el conjunt monumental i a través de la visita se’n pot fer la correcta interpretació.

Es visitaran espais de gran interès patrimonial. S’inicia als peus de la Torre de l’Homenatge (s. XI) coneguda com a Torre de la Minyona, s’accedeix a través d’escales fins a la part més alta. Tot seguit entrarem a l’interior de la Torre per conèixer una de les llegendes més antigues de Catalunya. A continuació s’accedeix al recinte noble: el pati Ducal. Allà es pot apreciar l’antic palau dels nobles i l’esplendor del passat. La visita continua cap al recinte religiós: el Claustre i els edificis de la comunitat de canonges i l’abat. La visita inclou l’accés a la magnífica església Col·legiata romànica de Sant Vicenç de Cardona (XI).

L’art, simbolisme i mentalitat del moment han quedat perpètuament reflexats en el monument.

Segons el nivell educatiu, la visita didàctica té un format diferent.
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 09/05/23
Fitxa tècnica
PROF-FAM
CI
CM
CS
ESO1C
ESO2C
BTX
CF
EE
Tipus d'activitat
Visites i itineraris
Àrea de coneixement
Història, cultura i patrimoni
Temàtica
ODS
Entre 1 i 2h
De pagament
Fora del centre escolar espai exterior
Idiomes
Català