Visita al port pesquer i a la platja

Oferim una seqüenciació de les activitats que es realitzen al llarg del dia, que poden adequar-se a les necessitats de l’escola:
 10:00-10:30h : arribada de l’escola i esmorzar.
 10:30-13:30h: Durant el matí es fan les següents activitats :
o Naveguem a bord del Marinada (En el cas d’anar al Port d’Arenys de
Mar, cost extra de 3,5 Є/alumne primària i 4,5Є/alumne de secundària)
o Descoberta de la platja: com es formen les platges, que trobem a la sorra, aprenem a reciclar les deixalles mitjançant un joc.
o Coneguem els invertebrats marins: l’activitat es pot realitzar a la platja a l’espigó segons l’edat dels alumnes (a partir de Cicle Superior de Primària). Els alumnes es fan un collaret amb petxines foradades
o Els peixos del Mar Mediterrani: explicació de diferents espècies de peixos que es pesquen en la costa catalana, i que formen part de la nostra dieta
 13:30-15:00h: Dinar.
 15:00-16:00 h: Visita al Port pesquer: passejant pel port pesquer s’expliquen les diverses barques de pesca que hi ha, les arts que utilitzen, el tipus peix que capturen, la problemàtica mediambiental que generen...Per finalitzar s'explica el funcionament de la subhasta del peix.
Al llarg de la sortida els alumnes treballen alguns dels conceptes apresos durant l’activitat mitjançant un dossier de camp.

El material emprat consta de: Dossier del professor i Dossier de l’alumne adequat al nivell educatiu dels escolars
Peixos muntables (Infantil fins a CM Primària) i Làmines de peixos. Maletí d’invertebrats marins. Kit de collarets. Joc dels residus.
Formació de platges. Biologia i ecologia de peixos mediterranis. Grups d'invertebrats marins: la seva biologia i ecologia. Ports pesquer. Llotja o subhasta del peix. Arts de pesca.
Última actualització: 15/07/20
Fitxa tècnica
INF2
CI
CM
CS
ESO1C
ESO2C
BTX
Tipus d'activitat
Visites i itineraris
Àrea de coneixement
Coneixement del medi i Biologia
Temàtica
#escolar
Objectius de desenvolupament sostenible
Tot el curs
De pagament
Idiomes
Contacte
CONTACTA