La Cuina dels Ritmes

60 minuts dedicats a la pràctica instrumental, al fenomen sonor i sobretot al ritme, a través dels estris de cuina. Després d’una petita presentació i demostració introductòria, descobrirem aquests instruments culinaris i gastronòmics tot tocant-los, els propis alumnes seran els protagonistes i artistes.
La percussió és la familia d'instruments més fàcil de tocar, des del punt de vista de la producció del so. Els instruments de percussió són relativament senzills de tocar. Només cal picar, sacsejar, fregar o rascar, per a fer-los sonar. I a qualsevol cuina hi trobarem un munt d'estris per a poder picar i fer ritmes. La música és allà on la volguem trobar.

Un cop la cuina apunt i a taula parada, repararem una truita: agafarem uns ous, els sacsejarem, els batrem al plat, amb batedors (depenent de l'edat) i ritme!!!. A remenar fins que quedin al punt de neu. I després cap a la paella.

A partir d'aquí, anirem coneixent estris de cuina i quins ritmes farem amb cadscún d'ells: olles, cassoles, paelles, morters, ... a part de culleres, cullarots , “palillos” xinesos, batedors, bols, gots didals, tapes, garrafes... Aquests són alguns dels estris de cuina que farem sonar....

Amb les culleres aprendrem a fer ritmes a l'estil irlandès, dues culleres en una sola mà i a poc a poc anirem agafant lel so, la pulsació i el ritme.

Deixem que els infants i joves es deixin seduïr pel la màgia i el joc que suposa el món de la percussió.

Taller de Percussió en el que jugarem amb un munt d'estriments de cuina. Sí. ho heu llegit bé, estriments, que no és cap altra cosa que estris de cuina utilitzats com a instruments per a fer riiiitmes
Material complementari
Dossier La cuina dels Ritmes
Última actualització: 23/02/21
Fitxa tècnica
PROF-FAM
INF2
CI
CM
CS
Tipus d'activitat
Formació professorat i families, Taller participatiu
Àrea de coneixement
Música
Temàtica
#música, #reciclatge, #escolar
ODS
Fins a 1h
De pagament
L'activitat es realitza en el centre escolar
Idiomes
Contacta

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't