Visites als edificis modernistes

La visita consisteix en un recorregut comentat per l'apassionant història del patrimoni modernista de la Fundació 1859 Caixa Sabadell.
La visita consisteix en un recorregut comentat per l'apassionant història del patrimoni modernista de la Fundació 1859 Caixa Sabadell. D'una banda, la mateixa seu de la Fundació, en origen seu central de la Caixa d'Estalvis de Sabadell. De l'altra, l'edifici de l'Espai Cultura Fundació 1859, nascut com a Escola Industrial d'Arts i Oficis (impulsada per Caixa Sabadell) i, posteriorment, seu de l'Obra Social de Caixa Sabadell. La visita conclou amb una breu estada a la torre mirador (*) de l’Espai Cultura.

La seu central de Caixa Sabadell
Situat al carrer de Gràcia, número 17, l'edifici és una excel·lent mostra del modernisme català. Fou projectat per l'arquitecte Jeroni Martorell entre els anys 1905 i 1915. D'entre els seus elements arquitectònics en destaquen la façana (amb capitells i arcs d'entrada, escultures de Josep Llimona, falses gàrgoles de llagosta, reixes de ferro forjat i relleus de l'escultor Sebastià Badia), el pati Turull (cobert per una claraboia de vitralls procedent de l'antiga biblioteca, dóna cabuda al monument escultòric a Pere Turull i Sallent, fundador de la Caixa d'Estalvis de Sabadell) i un saló modernista on es manifesten rellevants mostres d'arts aplicades com són, entre d'altes, les columnes de fust de marbre i pedra amb capitells esculturats, el paviment de lloses de marbre amb mostres de mosaics florals, heràldics i motius al·legòrics a l'estalvi i la cultura, el conjunt de vitralls de la sala d'accés al saló i les composicions pictòriques, de Ricard Marlet i Saret, als espais motllurats dels arcs.

Durada aproximada de la visita: 1 h i 20 minuts
Temps màxim d’estada a la torre: 15 minuts
(*) L’accés a la torre només es pot realitzar a peu (per escales) i no està adaptat a persones amb mobilitat reduïda.

Properes visites programades (totes a les 12 h): Diumenges 25 de setembre, 30 d'octubre, 27 de novembre, 29 de gener, 26 de febrer, 26 de març, 30 d'abril, 28 de maig i 25 de juny.

Preu: 4€ per persona. Infants menors de 4 anys, gratuït

Compra dentrades a: https://entradas.codetickets.com/entradas/visites-edificis-modernistes-2022-2023/espaiculturafundaciosabdell/online
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 15/09/22
Fitxa tècnica
FAMILIA
Tipus d'activitat
Museu
ODS
Mensual
De pagament
Idiomes
Català