Visites al superordinador MareNostrum per a primària

Visites gratuïtes de dues hores de durada amb vuit jocs perquè els més petits aprenguin què és un superordinador, per a què serveix, qui el fa servir i els conceptes bàsics del món de la computació.
El professorat interessat pot reservar la visita a visitesprimaria@bsc.es.

De la mà d’educadores “científiques”, els alumnes entenen què vol dir programar i donar instruccions a un ordinador, juguen a simular el fons marí i posen a prova les avantatges del càlcul en paral·lel, que és el mètode que utilitzen els superordinadors per obtenir resultats de manera més ràpida. També descobreixen la importància de les dades per comprendre el nostre entorn, la connectivitat i l’eficiència energètica.

Durant aquestes visites, aptes per a nens i nenes, els alumnes estan constantment rodejats de referents femenins. L’objectiu d’aquesta presència àmpliament majoritària de dones al voltant del superordinador és fer-los arribar el missatge que la tecnologia és també cosa de dones.

Les visites i activitats per a escoles de primària formen part del projecte de divulgació científica “Som investigadores”, amb el qual des del BSC volem contribuir a augmentar l’interès de l’alumnat per les matèries STEM (acrònim en anglès de Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques) i, de manera molt especial, el de les nenes.

Combatre la bretxa de gènere en el camp cientificotècnic és un dels objectius d’aquest programa, que duem a terme gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona.
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 13/06/23
Fitxa tècnica
CM
CS
PROF-FAM
Tipus d'activitat
Taller participatiu, Visites i itineraris
Àrea de coneixement
Informàtica, telecomunicacions i robòtica, Tecnologia i industria
Temàtica
ODS
Entre 1 i 2h
Gratuïta
Fora del centre escolar espai interior
Idiomes
Català, Castellà