Visita virtual a l’Edifici Modernista de la Fundació 1859 Caixa Sabadell

Des de l’Espai Cultura Fundació 1859 oferim una visita virtual als Edificis Modernistes de la Fundació 1859 Caixa Sabadell, aquesta activitat consisteix en una visita guiada per l'interior de la Seu de la Fundació i també per l'antiga Escola Industrial d'Arts i Oficis (actual Espai Cultura de Sabadell), ambdós construïts a començaments del segle XX i amb una intenció molt concreta, per un cantó tenir un edifici més gran on poder allotjar les oficines de Caixa Sabadell (entitat per a la qual es van construir aquests edificis) i per l’altre disposar d’una escola on la gent pogués estudiar un ofici que li permetés trobar una feina.

A la visita s’explica la història dels edificis i l’ús de cadascun des de la seva construcció fins a l’actualitat; es parla de l’arquitecte modernista Jeroni Martorell, autor dels dos edificis; i dels fundadors de Caixa Sabadell, el més conegut dels quals és Pere Turull i Sallent, alcalde i fabricant tèxtil de Sabadell. Aprofitant tots els elements modernistes que aquests dos edificis ens ofereixen, es fa una descripció detallada de tots aquests, fent especial menció al significat de cada un d’ells.

Com que actualment no podem realitzar aquestes visites guiades, hi ha una opció de visitar l’exterior i l’interior de l’edifici de la Fundació virtualment, a través de l’App «F. Sabadell 1859», disponible per a telèfons i tablets Android i iOS. Es tracta d’una aplicació creada amb motiu de la commemoració del centenari de l’edifici modernista en qüestió.

L’aplicació té diferents apartats (es pot conèixer la programació de la Fundació i dels seus dos equipaments; hi ha fotografies sobre la història de l’edifici; i fins i tot hi ha un joc educatiu anomenat «Troba la moneda»), però l’apartat més espectacular és la visita virtual a l’edifici modernista. Amb un conjunt de fotos de 360º que permeten navegar per l’edifici sense perdre’s cap detall.

L’App es pot descarregar en el següent enllaç: www.fundaciosabadell.cat/activitat-fundacio/visita-virtual-i-joc-de-pistes-a-lapp-de-la-fundacio/
Recorregut virtual pels dos edificis modernistes de Fundació 1859 Caixa Sabadell: la Seu principal i l’antiga Escola Industrial d’Arts i Oficis (actual Espai Cultura)
Última actualització: 19/03/21
Fitxa tècnica
FAMILIA
Tipus d'activitat
Recurs online
ODS
Gratuïta
Idiomes
Contacta

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't