Un clauer molt animal! La pell és sostenible!

Activitat relacionada amb la pell i el seu ús, tot entrant en contacte amb un material poc conegut pels alumnes, però molt utilitzat en temps passats i per diverses cultures.
Taller – Vaca, ovella, cabra, cavall i granota són els animals que podreu triar per fer un clauer molt especial i únic. Els alumnes decoraran una forma ja encunyada amb restes de pell i molta imaginació.

Les peces, que aprofiten les restes i tares de les pells fabricades a les adoberies d’Igualada, han estat dissenyades per l’il·lustrador igualadí Xavier Mula.

Visita – a triar:

Sala Un univers de pell: La pell és el primer teixit que l’home utilitzà. Les primeres civilitzacions van inventar sistemes de conservació que l’han fet una matèria primera excel·lent i indispensable al llarg de molts segles per fabricar contenidors i bosses, indumentària i calçat, arreus, mobles, documents i llibres, instruments musicals… per totes les cultures i en totes les èpoques. En aquesta visita descobrireu com ha estat utilitzada al llarg de la història, quins oficis s’hi han relacionat i les propietats físiques que l’han feta tan apta per a tants usos diferents.

Cal Granotes: En aquesta visita coneixereu un dels oficis tradicionals i més importants d’Igualada que va fer néixer el barri del Rec. A Cal Granotes, una de les adoberies més antigues que es conserven, viatgem 300 anys enrere per resseguir el procés artesanal de fer cuir, amb les eines i els principals materials adobants; veurem com n’era de dura i especialitzada la feina i desvelarem els secrets de transformar i reciclar la pell d’un animal en un material noble.
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 08/09/23
Fitxa tècnica
CS
ESO1C
ESO2C
Tipus d'activitat
Taller participatiu, Visites i itineraris
Àrea de coneixement
Artesania, Disseny, Història, cultura i patrimoni
Temàtica
ODS
Entre 1 i 2h
De pagament
Fora del centre escolar espai interior
Idiomes
Català, Castellà