Tarraco Modus Vivendi - Batxillerat


Hem dissenyat una activitat específica per als alumnes d’Humanitats, amants de la cultura clàssica i del llatí. Us ajudarem a entendre la importància de Tàrraco a l’imperi romà.
DE LES FONTS ANTIGUES A L’ARQUEOLOGIA CONTEMPORÀNEA

Aquesta visita de Tàrraco Romana està ideada i dissenyada per als alumnes de segon cicle d’ESO i de Batxillerat que estudiïn llatí o cultura clàssica. Va més enllà de la usual visita de tots els seus monuments, que des de l’any 2000 son Patrimoni Mundial de la UNESCO. També comentarem textos clàssics i llegirem epigrafia que ens parla de la societat de Tàrraco de fa dos mil.lenis.

La visita comença a la gran Maqueta arqueològica de Tàrraco on s’hi fa una detallada descripció de la ciutat i de la pròpia visita. D’allà s’accedeix al Passeig Arqueològic on els alumnes podran aprendre tot el relacionat amb l’arribada dels romans a la península, la construcció de les muralles, la relació que van tenir amb els íbers de la zona i fins i tot temes relacionats amb la religió i els mites romans; tot fent servir alguns dels textos clàssics com ara de Plini el Vell, de Lucius Annaeus Florus o de Vitruvi. La visita continua per la Part Alta de la ciutat, on passejant pels seus carrers llegirem i traduirem algunes inscripcions romanes més que conservem a les façanes de les cases. En arribar a la Plaça del Fòrum, s’explicaran les funcions d’aquell gran espai monumental i s’entendrà la importància de Tarraco com a capital provincial. Finalment es visiten els dos dels grans estadis de Tarraco: el Circ i Amfiteatre, i en base a les seves restes els alumnes entendran la importància dels espectacles públics en l’època romana, com aquell “pa i circ” va acabar sent la base de la seva societat, com la gent s’entretenia tant amb les curses al circ, com amb les lluites a l’amfiteatre i amb les làpides de dos dels aurigues de Tarraco llegirem sobre les vides d’aquest atletes de fa vora 2000 anys.

- Durada: 2 h 30 min
- Recintes visitats: Maqueta arqueològica, Passeig Arqueològic – Muralles romanes, Plaça del Fòrum, Circ Romà i Amfiteatre
- Cicles: Alumnes de cultura clàssica i llatí de Batxillerat i segon cicle d’ESO
- Visita dinamitzada amb material il.lustrat .
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 10/09/21
Fitxa tècnica
ESO2C
BTX
Tipus d'activitat
Visites i itineraris
Àrea de coneixement
Història, cultura i patrimoni
Temàtica
ODS
Mig dia
De pagament
Fora del centre escolar espai exterior
Idiomes
Català