Taller a l'aula Rastregem el bosc II

Biologia i ecologia d'alguns animals. Rastres d'aquests animals. Els rapinyaires. Problemàtiques que afecten els ecosistemes terrestres.
A la part teòrica, conferència oral a càrrec de l’educador ambiental on es parla de la biologia i de
l’ecologia de diversos animals freqüents en els boscos mediterranis i dels diferents tipus de rastres que deixen. D’aquesta manera podem aprendre a reconèixer quines són les espècies que habiten en un ecosistema determinat segons les mostres que observem in situ com a conseqüència de la seva activitat. Introducció a la biologia i ecologia de les aus rapinyaires explicant les característiques principals.
La part pràctica consta en l’observació i manipulació de restes orgàniques d’origen animal i vegetal que podem trobar en un ecosistema boscos. • Dissecció d’una egragròpila d’Òliba (amb aquesta pràctica podrem saber quines espècies formen part de la seva dieta, així com d’altres curiositats).
El material emprat consta de: Dossier del professor i Dossier de l’alumne adequat segons el nivell educatiu. Maletí de camp amb diverses mostres d’organismes. Kit de dissecció d’egragròpiles (plaques de petri, pinces, egragròpiles, guies de classificació).
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 22/09/23
Fitxa tècnica
ESO1C
ESO2C
BTX
Tipus d'activitat
Taller participatiu
Àrea de coneixement
Ciències de la naturalesa i tecnologia, Coneixement del medi i Biologia
Temàtica
ODS
Entre 1 i 2h
De pagament
L'activitat es realitza en el centre escolar
Idiomes