Seràs capaç de salvar el teu poble? - SmileUrbo, un innovador joc de rol educatiu

De forma lúdica i interactiva, es treballen les habilitats dels jugadors a l’hora de parlar i comunicar bé les seves idees, prendre decisions en grup i construir consens
Imagina que vius a un petit poble en un país en vies de desenvolupament; potser ets un agricultor, un mestre o un propietari de mercat. En els darrers anys, la comunitat ha hagut de fer front a moments molt complicats. L'atur és molt elevat, la gent està emigrant i la taxa de mortalitat infantil ha augmentat dràsticament a causa de la contaminació del llac.

Un dia, un inversor d'un país desenvolupat arriba al poble amb una proposta per comprar un tros de terra i construir-hi un hotel. Arribats a aquest punt, us correspon a tu i a la resta de la comunitat discutir, comprometre-us i decidir el futur benestar de tots. Quines decisions prendreu i com afectaran aquestes decisions la teva prosperitat com a individu i el desenvolupament general del poble?

SmileUrbo és un joc de simulació interactiu dissenyat per ensenyar els jugadors com afrontar els reptes del món real. A través de la participació del grup i la presa de decisions, es forma en habilitats de comunicació, resolució de problemes, cooperació, gestió del temps i negociació.

Mitjançant la pràctica de les habilitats socials necessàries per treballar en grup de manera eficient, es contribueix a la creació d'equips i comunitats més forts, centrats a buscar el benestar col·lectiu i la sostenibilitat del planeta.

A través de components presencials i en línia, SmileUrbo crea debats saludables i estimulants i fomenta l'empatia entre el grup, ja que obre la ment a noves perspectives i solucions. El joc posa en relleu la importància de la contribució de cada individu dins d'un grup, tot emfatitzant la valoració i el respecte mutus.

Malgrat que es requereix als jugadors que pensin en el seu benefici individual, el seu principal objectiu en tot moment és tenir èxit com a equip. A través d’un pràctic aprenentatge d'immersió, el joc propicia una actitud oberta de cara a la solució de problemes i la interacció amb persones amb diferents bagatges i habilitats treballant per assolir una meta comuna.
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 23/02/22
Fitxa tècnica
16
12-15
Tipus d'activitat
Recurs online
ODS
Gratuïta
Idiomes
Català, Anglès, Castellà