Recursos pedagògics sobre l'aigua

A continuació et proposem una sèrie de recursos interactius amb els quals podràs aprofundir en l’immens oceà del coneixement sobre l’aigua.

1. El Quiz de l'Efecte Blau
Cada dia treballem per oferir-te un servei d’aigua de vqualitat i per explicar-te amb transparència les particularitats i curiositats del nostre sector, el de l’aigua. Per exemple, saps quanta aigua consumeix un/a habitant de Catalunya cada dia? I quanta aigua es necessita per produir un cotxe?

Al Quiz de L’Efecte Blau, trobaràs aquestes i moltes més res- postes sobre l’aigua.

2. L'aigua és un bé escàs
L'aigua és un bé escàs i per això hem de vigilar l'ús que li donem. Creus que ens sabries dir per què hem d’anar amb cura de l'aigua que fem servir? Atreveix-te a respondre aquest test!

3. L'aigua és vida: el cicle natural de l'aigua
Després de l’aire, l’aigua és l’element natural més important per a la vida dels humans i de tots els éssers vius. En necessitem per a sobreviure (de mitjana, un humà no pot estar més de 3 dies sense beure aigua) i la realitat és que de tota la que hi ha al planeta, l’aigua dolça accessible per al consum dels éssers vius representa menys de l’1% del total.

Per això és important que cuidem l’aigua i que entenguem on es troba al nostre planeta i com es desplaça de rius i corrents subterranis a mars, núvols i precipitacions.

4. El cicle urbà de l'aigua
Segur que ja saps que l’aigua que utilitzem prové dels rius i d’altres fonts naturals. I que, després de passar per casa nostra, retorna al medi natural. Però saps com arriba l’aigua des dels rius fins a les nostres llars? I com va des de casa fins al mar? Sabries endreçar totes les fases del que anomenem el cicle urbà de l’aigua?

Amb el joc interactiu del cicle urbà de l’aigua podràs demostrar que coneixes totes les fases i processos per on passa l’aigua, des que l’agafem dels rius i altres fonts fins que la retornem al medi natural!

5. Com es forma la pluja?
Demostra als nens i les nenes com canvia d’estat l’aigua i com es forma la pluja amb un experiment molt senzill, i introdueix-los en l’apassionant cicle natural de l’aigua de manera empírica.

6.Com ens arriba l'aigua a casa?
Posa a prova les habilitats manuals dels nens amb la infografia* del cicle urbà de l’aigua i les seves fases retallables, i juga amb tota la classe a col·locar cada fase al seu lloc. Una manera didàctica i divertida d’aprendre què passa des que captem l’aigua als rius o a altres fonts d’aigua fins que la retornem al medi natural.

7.Kahoot! sobre l'escassetat de l'aigua
Joc de preguntes i respostes per jugar amb tota la classe amb una aplicació de mòbil. Organitzeu-vos individualment o per grups i a veure qui en sap més sobre l’escassetat de l’aigua al planeta!
Des de L’Efecte Blau volem contribuir a que rebis la millor formació sobre la importància de l’aigua en la nostra vida i pel nostre planeta, mentre et diverteixes i gaudeixes.
Última actualització: 15/02/21
Fitxa tècnica
6-7
8-9
10-11
12-15
FAMILIA
Tipus d'activitat
Recurs online
ODS
Setmanal
Gratuïta
Idiomes
Català
Contacta

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't