Aprenentatge i servei amb DEPANA

Projecte d'aprenentage i servei (APS) dedicat a realitzar tasques de manteniment en el viver que DEPANA té en el Bosc Turull.
El projecte que realitzem s'emmarca dins del projecte d'aprenentage i servei (APS), el qual basa l'aprenentatge en l'experiència directa i vivencial, alhora que es dóna un servei a la comunitat. L'APS està dirigit a alumnes de l'ESO.
Projecte molt interessant pel fet que els participants es formen treballant sobre necessitats reals de l'entorn amb l’objectiu de millorar-lo. Es tracta d'una metodologia d'aprenentatge relativament innovadora a través de la qual s'aprèn amb l'experiència, fet que dota de valor les accions que els alumnes realitzen perquè tenen un impacte directe. Alhora
també és una forma de promoure el voluntariat, així com valors de civisme i compromís. Cal destacar també l'eficàcia i naturalitat amb què els alumnes integren els continguts.
Les principals tasques que es duen a terme són:
1. Manteniment d’un viver de producció de plançons d’espècies autòctones a partir de llavors de la zona, per a l’arranjament d’espais naturals degradats.
2. Activitats de suport a les instal•lacions de l’Aula Ambiental del Bosc Turull
3. Col•laboració amb el Parc Natural de la Serra de Collserola
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 13/10/21
Fitxa tècnica
ESO1C
ESO2C
Tipus d'activitat
ApS i Voluntariat
Àrea de coneixement
Coneixement del medi i Biologia
ODS
Mig dia
Gratuïta
Fora del centre escolar espai exterior
Idiomes
Català, Castellà