Narratives d’una Col·lecció Recorregut per la Col·lecció

La visita a Un segle breu: Col·lecció MACBA s’apropa a la Col·lecció del museu com a espai de construcció d’un relat de l’art dels últims noranta anys situat a Barcelona. Examina la tensió que hi ha entre les diferents maneres de fer art i les respostes que s’han donat a qüestions com les crisis econòmiques, les guerres, les tensions colonials, les lluites feministes o les dissidències sexuals.

Es transita per nou dècades que comencen el 1929 i que exploren els discursos de radicalitat de l’art dels anys trenta amb la transformació de Barcelona, el seu compromís amb la modernitat i la Guerra Civil. Continua amb les propostes de revolució social que sorgeixen a finals dels anys seixanta amb el pacifisme, el feminisme, l’art conceptual, el minimalisme i les polítiques d’identitat que impacten en la producció artística dels setanta i vuitanta. A través de peces de la Col·lecció Rafael Tous d’art conceptual, les últimes sales se centren en el llegat de l’art experimental dels setanta en el context català, i que es va mantenir també als vuitanta i noranta.

En interacció dialògica amb els estudiants, ens aproximarem a la construcció i als significats d’aquestes narratives. Deliberarem col·lectivament des del present sobre tots aquells debats per entendre’n la complexitat.

A càrrec d’Avalancha, col·lectiu d'investigació artística i educativa, actualment conformat per blanca arias, Elena Blesa Cábez, María Bendito i Víctor Ramírez Tur.
De manera dialògica ens aproximarem a les narratives que conformen el relat de l’art dels últims noranta anys i als debats que han generat.
Última actualització: 09/09/21
Fitxa tècnica
ESO1C
ESO2C
BTX
CF
Tipus d'activitat
Visites i itineraris
Àrea de coneixement
Temàtica
ODS
Entre 1 i 2h
De pagament
Fora del centre escolar espai interior
Idiomes
Castellà, Català
Contacta

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't