Narcises insubmises. Assaltem els espais de representació.

A partir d'un recorregut per les obres de la Col·lecció MACBA i de la història de l’art, analitzarem les maneres en què les subjectivitats s’han representat, han ocupat l'espai i s'han reivindicat.
Del 4 al 8 de juliol del 2022.

Qui produeix les imatges? Quins subjectes han quedat històricament exclosos de la tasca de producció d’imatges? Com ens representem en l’actualitat? Per a qui? Som conscients de la càrrega simbòlica de les imatges que compartim? Davant la profusió inabastable d’autorepresentacions d’uns jos massa sovint forçats a escenificar-se a les xarxes com a mercaderies originals, atractives i en perpètua disponibilitat, rastrejarem en l’art aquelles eines i recursos que ens ajudin a entendre i activar el potencial polític de les imatges.

L’art se’ns ofereix com a eina crítica per pensar-nos. En aquest curs farem un recorregut per aquelles obres de la Col·lecció MACBA i de la història de l’art que ens serveixin per analitzar les maneres en què les subjectivitats s’han representat, han ocupat l’espai i han reivindicat els seus drets en diferents moments de la història. Dels autoretrats barrocs d’Artemisia Gentileschi als selfies d’Instagram, passant pel Self-Portrait de Jean-Michel Basquiat. De l’àlbum familiar desconstruït de Jo Spence als duets de Tik Tok. Del mural de Keith Haring i el grafiti urbà als vlogs de YouTube. Treballarem l’art com a espai de resistència i rebel·lió, apropiant-nos de les seves estratègies per activar les maneres en què ens representem i compartim les nostres imatges en l’actualitat.

A càrrec de Loli Acebal, historiadora de l’art.
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 09/09/21
Fitxa tècnica
PROF-FAM
Tipus d'activitat
Formació professorat i families
Àrea de coneixement
Formació professorat
ODS
Entre 1 i 2h
Gratuïta
Fora del centre escolar espai interior
Idiomes
Castellà, Català