Murs: teatre interactiu

La Companyia FREC A FREC amb una llarga experiència com a actors, dramaturgs i educadors, va néixer fa més de deu anys amb el propòsit d'utilitzar l'experiència teatral com a revulsiu per conèixer, analitzar i millorar les actituds i
els possibles malentesos o conflictes que es donen en un col·lectiu determinat.

Durant vint-i-cinc anys han fet més de tres milers de funcions teatrals per a adolescents i grups d'adults, i han desenvolupat un model de teatre en què l'espectador es veu reflectit en allò que representen i se sent impulsat a participar d'una manera directa en el desenvolupament de l'acció teatral.

El mètode de treball consisteix, en primer lloc, a fer una tasca d'investigació per a recollir informació, es creen escenes, utilitzant diferents tècniques teatrals, que l'espectador reconeix immediatament perquè reflecteixen moments molt concrets de la seva vida. Així, l'espai de llibertat que s'aconsegueix crear amb la dramatització de situacions personals dels espectadors els impulsa a reflexionar i participar d'una manera activa en el col·loqui que segueix la funció.

Les tècniques d'aquesta part interactiva també varien segons el grup d'edat, però tenen en comú que sempre es parla de terceres persones, ja que s'utilitzen els personatges que els alumnes han vist actuant. Això facilita que els joves espectadors parlin dels seus problemes o preocupacions fent veure que es refereixen a un altre.

El públic té l'oportunitat de modificar i millorar les diferents situacions plantejades suggerint canvis en les actituds, reaccions i iniciatives dels personatges.

D'aquesta manera es trobaran alternatives, inventaran noves maneres de procedir i s'obriran vies de diàleg amb el públic.

En definitiva, aquestes obres ofereixen una possibilitat única: que el públic sigui alhora protagonista i espectador de situacions conflictives que en la seva vida costa d'analitzar i, per tant, resoldre. Podríem dir que és com fer un assaig de la mateixa vida.

Us presentarem una obra de teatre dividida en diferents escenes i després de cada escena hi haurà una part interactiva. Les tècniques d'aquestes parts interactives tenen en comú que sempre s'utilitza la tercera persona (el personatge que hem vist actuar) per parlar.. El públic té l'oportunitat de modificar i millorar les diferents situacions plantejades, suggerint canvis en les actituds, reaccions i iniciatives dels personatges. D'aquesta manera trobarem alternatives, noves vies de diàleg.
L'Alba i en Bernat des de que s'han conegut, han anat franquejant diversos murs que apareixien entre ells:.Des de les diferències culturals fins a diverses formes de reaccionar davant les adversitats.
Material complementari
Dosssier espectacle
Última actualització: 08/09/20
Fitxa tècnica
16
8-9
10-11
12-15
FAMILIA
Tipus d'activitat
Taller o curs puntual, Espectacle
ODS
Puntual
De pagament
Idiomes
Català
Contacta

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't