Monestirs de Catalunya, Espanya, Portugal i França

En aquesta web, creada per en Baldiri hi trobareu molta informació, de moltíssims monestirs de la península i França que ell personalment ha anat recollint, investigant, classificant i finalment resumint i bolcant en aquesta guia tant completa.
Hi podreu trobar informació sobre l'arquitectura i els corrents artístics, però també sobre la vida i el culte de cadascun dels monestirs. Tot això esta documentat amb gran quantitat d'imatges tant actuals com d'època que ha anat recopilant gràcies a molta gent que li ha obert les portes de casa.

Els monestirs que es troben dins el Principat de Catalunya s’han tractat de manera exhaustiva i s'hi pot trobar des dels grans monestirs clàssics (Poblet, Sant Pere de Rodes, Montserrat, les Avellanes...) fins els que han desaparegut totalment, passant pels que es conserven parcialment o bé ara s’han convertit en una simple església o capella. Fora d’aquest entorn geogràfic, els monestirs es tracten de manera selectiva amb criteris subjectius centrats en la importància monumental, històrica o simplement la facilitat d’accés.

Podreu trobar les cases dels benedictins, cartoixans, donats, canonges, els ordes militars, cistercencs, franciscans, dominics, carmelites, caputxins, entre d’altres...
Guia dels monestirs i convents de Catalunya i del seu entorn, on es pot trobar informació de poc més de 600 establiments monàstics del Principat a més de 920 de la resta d'Espanya, França i Portugal
Última actualització: 20/10/21
Fitxa tècnica
16
10-11
12-15
FAMILIA
Tipus d'activitat
Recurs online
ODS
Gratuïta
Idiomes
Català
Contacta

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't