LABOREUSS: un tast d'enginyeria!

Les LaborEUSS són classes didàctiques al Laboratori, on l'alumnat de Batxillerat (tecnològic o científic) i de CFGS pot apropar-se al món de l'enginyeria i la seva realitat diària.
L'Escola Universitària Salesiana de Sarria (EUSS) ofereix LaborEUSS, classes didàctiques pràctiques als seus laboratoris, per apropar l'enginyeria a l'alumnat de batxillerat i de CFGS. Aquesta activitat forma part de les activitats d'orientació preuniversitària que organitza el centre.

Per aconseguir-ho, s'ofereixen tres tipus de laborEUSS: LaborEUSS de Resistència de Materials, LaborEUSS de Sistemes Robotitzats i LaborEUSS d'Energies Renovables.


- LaborEUSS de Resistència de Material: aquesta sessió endinsa l'alumnat al món de l'Enginyeria Mecànica. Presenta diferents tipus d'assaigs mecànics (assaig de tracció, assaig de duresa, assaig d'impacte) i ofereix als i les estudiants la possibilitat d'utilitzar diferents màquines del laboratori i comprovar la resistència de diferents tipus de materials en cada una d'elles.

- LaborEUSS de Sistemes Robotitzats: aquesta classe pràctica d'Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica, ofereix un petit tast dels sistemes robotitzats. La primera part de la sessió es centra en els sistemes de programació, en concret, la programació automàtica (automatismes) i la programació industrial (robots industrials), mitjançant un exemple de programació amb Codesys amb els PLCs i un exemple de programació amb RobotStudio. Durant la segona part de la sessió, l'alumnat podrà moure els robots gràcies a l'ús de la flexpendant.

- LaborEUSS d'Energies Renovables: Apropa l'alumnat a l'Enginyeria en Energies Renovables i Eficiència Energètica. En aquesta sessió es valora l'estat actual de les fonts d'energia actuals i s'explica quines són les energies renovables amb més implantació a nivell global. A més, s'ensenya com funciona i quines són les característiques d'un panell fotovoltaic i quins són els elements necessaris per a poder aprofitar l'energia elèctrica del panell i treure'n el màxim profit. Durant aquesta sessió s'utilitzaran eines de simulació i es podrà veure el funcionament d'una instal·lació fotovoltaica.

El desenvolupament d'aquest programa es porta a terme entre els mesos d'octubre i maig de cada curs acadèmic. Si t'interessa programar una sessió pel teu centre pots contactar amb comunicacio@euss.cat
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 21/09/21
Fitxa tècnica
PROF-FAM
BTX
CF
Tipus d'activitat
Taller participatiu
Àrea de coneixement
Tecnologia i industria, Orientació acadèmica
Temàtica
ODS
Entre 1 i 2h
Gratuïta
L'activitat es realitza en el centre escolar
Idiomes
Català