La tortuga Dot. Decorem un punt de llibre com els aborígens australians

Programa d’activitats entorn de l’univers de la pell, de l’aigua i del barri del Rec, i també dels elements patrimonials dinamitzats des del Museu: l’adoberia de Cal Granotes
Taller d’artesania en pell – La pintura de punts és una tècnica artística dels aborígens australians. Feien servir diversos colors, com el groc que simbolitza el Sol, el marró per a ells el terra, el vermell semblant a la sorra del desert i el blanc que representa els núvols i el cel. Amb aquesta tècnica decorarem un punt de llibre amb forma de tortuga.

La peça, que aprofita les restes i tares de les pells fabricades a les adoberies d’Igualada, ha estat dissenyada per les artesanes Desedamas. La Cecília i la Mercè treballen des de La Llacuna l’art tèxtil i la pintura sobre seda.

Visita – a triar:

Sala Un univers de pell: La pell és el primer teixit que l’home utilitzà. Les primeres civilitzacions van inventar sistemes de conservació que l’han fet una matèria primera excel·lent i indispensable al llarg de molts segles per fabricar contenidors i bosses, indumentària i calçat, arreus, mobles, documents i llibres, instruments musicals… per totes les cultures i en totes les èpoques. En aquesta visita descobrireu com ha estat utilitzada al llarg de la història, quins oficis s’hi han relacionat i les propietats físiques que l’han feta tan apta per a tants usos diferents.

Cal Granotes: En aquesta visita coneixereu un dels oficis tradicionals i més importants d’Igualada que va fer néixer el barri del Rec. A Cal Granotes, una de les adoberies més antigues que es conserven, viatgem 300 anys enrere per resseguir el procés artesanal de fer cuir, amb les eines i els principals materials adobants; veurem com n’era de dura i especialitzada la feina i desvelarem els secrets de transformar i reciclar la pell d’un animal en un material noble.
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 18/10/23
Fitxa tècnica
CM
CS
Tipus d'activitat
Taller participatiu, Visites i itineraris
Àrea de coneixement
Artesania, Pintura
Temàtica
ODS
Entre 1 i 2h
De pagament
Fora del centre escolar espai interior
Idiomes