La decoració de la Casa Duran

La Casa Duran i Sanpere és un exemple ben representatiu dels valors que es posen en els interiors benestants a la segona meitat del segle XIX, quan la burgesia industrial o les famílies enriquides en empreses colonials fan de les seves llars, i molt concretament dels seus interiors, l’aparador de la seva posició social. El luxe i l’enriquiment de les estances s’aconsegueix a partir de recursos que proporcionen jocs d’estímuls sensorials. Aquests recursos són les motllures de guix, els papers pintats, les pintures fetes amb trepa, els cortinatges, els tapissos, les catifes, els terres hidràulics etc., que aporten colors, textures i moviment, és a dir, estímuls sensorials que ens proporcionen gaudi.

Us proposem una visita guiada a través dels papers pintats i dels terres de rajoles hidràuliques que decoren les estances de la Casa Museu i Sanpere.

Tot seguit, podreu o bé pintar les mandales dels papers pintats i mosaics hidràulics de la Casa Duran, o bé dissenyar i realitzar la vostra pròpia rajola hidràulica.
La decoració de la Casa Duran ens permet endinsar-nos en el món dels papers pintats i dels mosaics hidràulics, així com també dissenyar i confeccionar els nostres propis models.
Última actualització: 05/06/21
Fitxa tècnica
PROF-FAM
INF2
CI
CM
CS
ESO1C
ESO2C
BTX
EE
Tipus d'activitat
Taller participatiu, Visites i itineraris
Àrea de coneixement
Arquitectura, Disseny, Història, cultura i patrimoni
ODS
Entre 1 i 2h
De pagament
Fora del centre escolar espai interior
Idiomes
Català
Contacta

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't