Introducció al Jugger - Un joc de pilota medieval o futurista?- Esport Medieval

El Jugger es una combinació de Softcombat i Ruby, 5vs5 competeixen per posar la pilota dins del camp contrari. Emoció, activitat física, comunicació, estrategia i treball en equip garantitzats
Aquest és un esport desenvolupat a Alemanya. Ja des dels seus orígens el Jugger es va mostrar com una activitat esportiva cosmopolita, elaborada i amb un gran futur.

Avui dia són més de 20 els països on el Jugger es practica de forma oficial, i estan inscrits a la Lliga Internacional. En l'actualitat Espanya és un dels països de referència d'aquesta activitat, la qual s'ha obert pas en instituts i universitats. I a partir d'ara, de la mà de Softcombat Barcelona, ​​també com a activitat esportiva per a empreses i esdeveniments.

Jugger, dos equips, 5 jugadors, un sol propòsit.

El Jugger és una activitat esportiva camí de convertir-se en un esport federat a Espanya, com ja ho ha estat en altres països, això comporta un seguit de normes específiques i estrictes per a regir tant entrenaments com campionats.
Si bé cada comunitat i país té petites variacions en el seu reglament, per tal d'adaptar-se millor als seus participants, les següents són les normatives més generals i oficials.

* Els equips de Jugger estan compostos per un màxim de 8 jugadors dels quals sols 5 entren al camp.
* Cada equip han de tenir obligatòriament un Corredor o Qwiker, així com un màxim d'1 Cadenero o Kettenman.
* L'equipament que es farà servir per a les activitats d'Jugger seran sempre Boffers (també anomenats Pompfers).
* L'objectiu d'el Qwiker és agafar el Jugg que es troba al centre de camp, travessar el camp contrari i introduir a l'interior de la base de el camp contrari.
* L'objectiu de l'Kettenman (si n'hi hagués) i dels altres jugadors (Pompferman) és defensar el seu Qwiker i derrotar l'equip contrari, perquè la seva Corredor pugui assolir segur la base.
* Cada vegada que un jugador és colpejat en una zona vàlida pel boffer d'un Pompferman ha clavar el genoll a terra, deixar anar la seva arma i esperar 7'5 segons abans de tornar a aixecar-se. En cas de ser colpejat pel Kette el temps detingut passa a ser de 12 segons.
* El temps al Jugger també es pot comptar per pedres. Cada Pedra és equivalent a 1'5 segons, i es comptabilitzen mitjançant l'emissió regular de xiulets, perquè els jugadors "baixats" puguin comptabilitzar el temps que els falta per tornar a aixecar-se.
* Un partit es compon de 2 meitats de 100 pedres cadascuna.
Si a un jugador que hagi estat "baixat" s'ho segueix fustigant amb el pompfer, es considera que el jugador està "pineado" o Bloquejat, el que implica que encara arribant a la fi del seu compte, no pot aixecar-se fins que no li retirin el pompfer de sobre i més transcorri una pedra sense ser bloquejat. Aquesta és la forma més efectiva de traçar l'estratègia en el Jugger.
* En els tornejos i partits oficials es requereix de 4 àrbitres, un de principal, qui dóna el senyal d'inici, un mirall al centre de camp, i dos a la zona de línies per declarar la validesa dels punts.
* Mentre el Qwiker subjecti el Jugg, aquest també és zona de cop vàlida, de manera que un punt pot quedar invalidat si l'Qwiker ha estat aconseguit, fins i tot al Jugg.
* Els Qwiker poden realitzar lluites grecoromanes, respectant sempre cap i genitals, per llevar-se el Jugg, entorpir la ruta o bloquejar a l'altre jugador, però únicament es pot realitzar contra altres Qwiker.
Material complementari
Informació General
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 03/02/23
Fitxa tècnica
PROF-FAM
ESO1C
ESO2C
BTX
CF
EE
Tipus d'activitat
Camp d'Aprenentatge Dept. Educació, Jornada lúdica
Àrea de coneixement
Activitats físiques i esportives
ODS
Entre 1 i 2h
De pagament
Fora del centre escolar espai interior
Idiomes
Anglès, Català, Castellà