Introducció a la programació amb Minecraft Education

Una experiència on l’alumnat, a partir del videojoc Minecraft, s’introdueix d’una manera divertida i per reptes a la programació amb Python o MakeCode.
Minecraft és un dels videojocs més populars actualment entre el jovent. Però, quanta gent coneix l'entorn Minecraft Education?. Aquest, a part de poder estimular enormement la creativitat de l'alumnat gràcies a la llibertat de creació del joc, l'introdueix en el món de la programació i l'automatització de processos amb llenguatge visual en blocs MakeCode o de codi Python.

En aquesta unitat didàctica, l’alumnat s’inicia a la programació en blocs amb MakeCode o en codi Python, un dels llenguatges de programació més demandats en l’actualitat. A partir del treball per reptes dins del món de Minecraft, l’alumnat aprèn a automatitzar processos de forma progressiva i divertida descobrint i aplicant diferents estructures de programació.

Una experiència molt enriquidora on l’alumnat desenvolupa la creativitat i el pensament lògic, a més d’acabar dominant una eina de gran projecció laboral.

Per aquesta activitat educativa, que realitza l'equip docent de cada centre educatiu, Make&Learn ofereix:
- Accés a l’Aula virtual de M&L per a professorat.
- Material pel didàctic digital multiplataforma per al professorat: Cronograma, programació didàctica, guies docent i proposta d'avaluació de les diferents activitats de l'experiència.
- Material didàctic digital multiplataforma per a l'alumnat. Presentació, documents de treball i presentació interactiva amb reptes de nivell progressiu.
- Suport i resolució de dubtes

És important que cada estudiant disposi d'un ordinador per executar Minecraft i el centre educatiu estigui donat d’alta a Microsoft Office 365.

Durada: 10 - 12 hores
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 21/11/22
Fitxa tècnica
ESO1C
ESO2C
Tipus d'activitat
Projectes de llarga durada, Recurs Online
Àrea de coneixement
Disseny, Informàtica, telecomunicacions i robòtica, Tecnologia i industria
Temàtica
ODS
Llarga durada
De pagament
L'activitat es realitza en el centre escolar
Idiomes
Català