Extraescolars Tecnològics

Per 5-17 anys, que no tenen aquest tipus d'extraescolars ofert en el seu Centre i els tutors són conscients de la importància d'adquirir aquestes habilitats completant el sistema curricular actual.
Extraescolars de Robòtica i Programació de 5 a 17 anys:

Descripció:
Les Extraescolars de Robòtica, Programació i Electrònica permeten als seus participants recórrer durant un curs escolar diverses tecnologies del món de la robòtica, la programació i la tecnologia. L'itinerari continua amb aprenentatges de més complexitat i la introducció de noves tecnologies. L'activitat en el seu nivell avançat està orientada a l'aprenentatge de programació, l'electrònica i tecnologies diverses que són clau per a la creació de projectes reals de robòtica.

Nivells: Infantil i Primària (5-6 anys) | 2n-3r-4t (7-9 anys) | 5è-6è i 1r ESO (10-12 anys) | 2n ESO (A partir de 13 anys). D'octubre a maig | sessions setmanals.

Per què tecnologia educativa?:
Perquè, per a ells, és un joc que incorpora en la seva creació, muntatge i ús, gran part de les disciplines que es troben a la base de la gran revolució tecnològica de l'inici del segle XXI; les quatre disciplines clau que s'agrupen sota l'acrònim 'STEM' (Ciència, Tecnologia, Enginyeria, i Matemàtiques).
A banda de poder jugar amb ell, un robot inclou sensors, servomotors, electrònica, elements mecànics, un”cervell” informàtic i llenguatges de programació que els permeten interactuar, basant-se en principis de física i mecànica, amb l'entorn i afrontar reptes o solucionar tasques diverses. I ells creuen que estan jugant! 
La tecnologia és clau en la capacitació dels adolescents però no perdem la perspectiva humana: el nostre projecte no té com a missió forjar tecnòlegs, sinó persones competents en ciència i tecnologia i en el treball en equip.

Activitats:
- Robots amigables, construïts pensant en els més petits: la tecnologia queda oculta a favor de l’aprenentatge.
- Joguines intel·ligents, IDEAR, CONSTRUIR i PROGRAMAR. Mai abans jugar ha estat tan constructiu!
- Els llenguatges de programació. Aprendre el llenguatge de les màquines és actualment tan important como aprendre anglès.
- La creació de videojocs els ensenya a coordinar recursos, a posar-se al lloc de l’altre, a interpretar la tecnologia i la interacció amb les eines,... Són un gran escenari d’aprenentatges!
- De consumidors a Creadors. La tecnologia només és l’eina, ells aporten el seu enginy!

Què aprendran?. Itinerari educatiu per nivells:

Infantil + 1r de Primària:
Descobrint la ciència i la tecnologia a través de joguines intel·ligents i robots. S’explora la causalitat, el càlcul bàsic i l’exploració́ de l’entorn a través del joc en grup i de la iniciativa individual.

2n, 3r i 4t de Primària:
S’introdueix la programació́ visual que anticipa l’estructura dels llenguatges de programació́ de codi. S’inicien en la robòtica a través de processos i tècniques d’aprenentatge basats en problemes i treball en equip.

5è i 6è de Primària:
En aquesta etapa els equips que s’utilitzen són robots de debò amb sensors, servomotors, infrarojos, microprocessadors,...
Tecnologies d’última generació i llenguatges de programació amb major integració amb el currículum escolar.

1r i 2n d’ESO:
Maker (+ 3r d’ESO)
Els alumnes plantegen els seus propis projectes tecnològics de robòtica, electrònica, realitat virtual, impressió́ 3D i programació́ i treballen mitjançant processos i tècniques de PBL, treball en equip i disseny de productes.

Característiques de les sessions:
1 hora setmanal
Horari: migdia o tardes
Període: curs escolar

Altres formats disponibles:
- Minicamps, dies sense escola,...
- Activitats complementàries de classe
- Sessions lectives en horari escolar
- Reforç de matèries i integració curricular
- Festes, celebracions, aniversaris i baptismes tecnològics
- Sessions de formació temàtica de professors

Si tot això t’interessa... Per on començar?:
1º Parla amb l’AMPA o dóna’ns el seu contacte
2º Us enviem un formulari per captar interès
3º Fem grups per nivells i horaris
... i a començar!

I si vols, pots demanar 1 hora de Còdi gratuita "Camp Tecnològic" al teu cole:
http://camptecnologico.com/solicitud-una-hora-de-codigo/
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 02/05/23
Fitxa tècnica
CM
ESO1C
ESO2C
Tipus d'activitat
Taller participatiu
Àrea de coneixement
Tecnologia i industria
Temàtica
ODS
De pagament
L'activitat es realitza en el centre escolar
Idiomes
Català, Castellà