Excursions d'un dia a l'Observatori Astronòmic Albanyà

A les excursions d’un dia podeu fer dues o tres activitats a l’Observatori Astronòmic Albanyà de la mà del/s astrònom/s i d’un/a monitor/a.
En cas de voler fer dues activitats, us proposem fer un bateig solar (observació del Sol) i el taller de llançament de coets impulsats per aigua. I, si voleu fer-ne tres, hi afegirem l’activitat del simulador espacial.
A les excursions d’un dia, els docents han d’acompanyar en tot moment els alumnes. Podeu personalitzar-les contractant el servei de piscina (a l'estiu), el dinar al restaurant del càmping o les activitats lúdiques, com, per exemple, el minigolf o el tir amb arc infantil, entre d’altres.

SIMULADOR ESPACIAL
En el simulador espacial, els participants aprendran les parts que ha de tenir un coet per anar a la Lluna i tindran l’oportunitat de crear el seu propi prototip. Ho faran amb l’ajuda d’un videojoc projectat en una pantalla gegant i manipulat per un dels nostres astrònoms. Qui arribarà a la Lluna? I més difícil encara... Aconseguiran tornar a la Terra sans i estalvis?

COET IMPULSAT PER AIGUA
Amb una ampolla transformada en coet, una mica d’aigua, una manxa de bicicleta, les nostres llançadores i una mica de força, els alumnes podran fer volar coets per damunt dels seus caps i més enllà. Quin arribarà més lluny? Quin volarà més enlaire?

OBSERVACIÓ DEL SOL
Observarem les taques solars, la cromosfera solar i la fotosfera amb filtres especials. Els alumnes aprendran el cicle de la vida del Sol, el per què de les flamarades solars i la importància del Sol per a la vida a la Terra. Teniu curiositat per veure el Sol de prop? A l'Observatori Astronòmic Albanyà, podeu!
A les excursions d’un dia podeu fer dues o tres activitats a l’Observatori Astronòmic Albanyà de la mà del/s astrònom/s i d’un/a monitor/a.
Última actualització: 30/08/21
Fitxa tècnica
CI
CM
CS
ESO1C
ESO2C
BTX
CF
Tipus d'activitat
Conferència, Taller participatiu
Àrea de coneixement
Coneixement del medi i Biologia, Física, Història, cultura i patrimoni
ODS
Jornada sencera
De pagament
Fora del centre escolar espai exterior
Idiomes
Castellà, Català
Contacta

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't