Els jocs del CAT112

El web del CAT112 ha introduït uns jocs interactius perquè els més menuts i menudes (i qui no ho és tant) memoritzin el telèfon d’emergències i aprenguin quan s’hi ha de trucar i quan no. Els diferents jocs estan separats al menú principal en dos grups d’edat (0-6 anys i 7-13 anys) i, un cop a dins, es pot escollir entre jocs de memòria, d’associació, trencaclosques o sopes de lletres.
A cada franja d’edat hi ha tres trencaclosques diferents amb la vinyeta d’una emergència (un rescat a la muntanya, un accident de trànsit, un incendi...) i ensenyen amb dibuixos situacions concretes en què s’ha de trucar al telèfon d’emergències.


En el joc de memòria s’han de fer parelles a escollir entre les situacions en què cal trucar al 112 i aquelles en què no s’hi ha de trucar; els i les professionals d’emergències que hi treballen –policies, bombers, personal mèdic, protecció civil, agents rurals–, i els diferents vehicles d’emergències. A més, en cada connexió, el joc de memòria ordena les peces de manera diferent, així que els infants poden tornar a provar-hi sort tants cops com vulguin sense repetir la partida.


La sopa de lletres amaga sis paraules relacionades amb el 112 i el joc de l’associació ajuda a aprendre, sempre amb dibuixos de colors vius, el missatge de quan s’ha de trucar a emergències (fuita de gas, robatori, accident laboral, persona que s’ha perdut, malaltia...) i quan no s’ha de trucar mai (per fer bromes, per demanar informació, per fer tràmits mèdics, etc.).


És molt important que els nens i les nenes sàpiguen què és el telèfon d’emergències 112, per a què serveix i quan cal trucar-hi i quan no. És el mateix telèfon a tots els països de la Unió Europea, per tant és especialment interessant que el coneguin de cara a les vacances si marxeu fora. El CAT112, empresa pública que gestiona el telèfon d’emergències 112 a Catalunya, posa a disposició dels infants, mares i pares i professorat aquesta eina didàctica per difondre un servei públic essencial. Un infant informat és un infant protegit.
Jocs interactius pels infants i joves, perquè memoritzin el telèfon d’emergències i aprenguin quan s’hi ha de trucar i quan no.
Última actualització: 18/02/21
Fitxa tècnica
3-5
6-7
8-9
10-11
FAMILIA
Tipus d'activitat
Recurs online
ODS
Gratuïta
Idiomes
Català
Contacta

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't