Dinosaures a Fumanya

A 1.550m d'alçada i a 7km del Museu de les Mines de Cercs l'explotació minera a cel obert de Fumanya, activa entre 1975 i 1986, va deixar al descobert un impressionant jaciment paleontològic amb més de 3.500 empremtes de dinosaures de més de 66 milions d'anys; el conjunt de jaciments berguedans van ser declarats Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN) el 2014.

Treballarem l'extraordinària relació entre geologia, mineria i paleontologia introduint l'alumne/a en el món dels fòssils, les restes deixades pels dinosaures del cretaci superior en aquesta zona del Berguedà.

La relació entre els dinosaures i el carbó és directa: ells van desaparèixer fa 66 milions d'anys, a finals del Cretaci, que és el període en què es va formar el lignit i en el qual la formació geomorfològica dels Pirineus verticalitzà el que havia estat una plana fluvial...
La mineria de carbó a cel obert va deixar al descobert, al llarg de cinc quilòmetres, quatre grans parets verticals amb petjades i rastres dels últims dinosaures que van poblar la terra.
Última actualització: 05/07/21
Fitxa tècnica
PROF-FAM
INF2
CI
CM
CS
ESO1C
ESO2C
BTX
CF
EE
Tipus d'activitat
Visites i itineraris
Àrea de coneixement
Geografia, Coneixement del medi i Biologia, Geologia
ODS
Entre 1 i 2h
De pagament
Fora del centre escolar espai interior
Idiomes
Castellà, Català, Anglès
Contacta

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't