CORBERA D’EBRE, EPICENTRE DE LA BATALLA DE L’EBRE

La Batalla de l'Ebre va ser el principal episodi de la Guerra Civil Espanyola (1936-1939). Basant-se en una estratègia més política que militar per dilatar el conflicte, i situar-lo al tauler geopolít
CENTRE DE INTERPRETACIÓ 115 DÍES (1,5 h)

115 dies van ser les jornades que va durar la batalla i és el nom del centre d'interpretació que mostra el desenvolupament de la batalla de l'Ebre, ja que ofereix al visitant una visió completa del conflicte bèl·lic i polític.
L'exposició consta de 7 àmbits:
La nit de Sant Jaume introdueix l'exposició i vol transportar el visitant als escenaris de la batalla a través de les sensacions.
El pas del riu mostra els primers dies del conflicte i explica els objectius que tenia cadascun dels exèrcits enfrontats.
Els preparatius de l'ofensiva i 115 dies de combats expliquen el transcurs de la batalla, les ofensives i les contraofensives, tenint en compte els factors militars, humans, polítics, estratègics i territorials.
L'últim dia és un espai de reflexió sobre la fi de la batalla i la derrota de la República, però també mostra les conseqüències que van patir els homes i les dones que van haver d'abandonar la seva terra, per a qui es va iniciar un llarg temps de foscor i penúria.
La terra ferida i recordant, construïm el futur són àmbits de reflexió, de recuperació de la memòria històrica i de reconciliació amb el nostre passat. Mitjançant les emocions apareix el diàleg intern entre la necessitat d'oblidar i l'obligació de recordar, entre els morts i els vius, entre el passat i el present.
POBLE VELL (1,5 h)
Situat al capdamunt del turó de la Montera i destruït a conseqüència dels bombardejos aeris i de l'artilleria de l'Exèrcit franquista, el Poble Vell de Corbera d'Ebre s'ha convertit en l'espai més emblemàtic de la Batalla de l'Ebre, també representa l'abandó posterior a la guerra i les dificultats de les persones que es van quedar a viure al municipi, les quals van utilitzar les restes del Poble Vell per construir el Poble Nou, a peu de carretera. Entrada a l’Església Vella de Sant Pere. També es pot contemplar, arreu de les ruïnes, l'Abecedari de la Llibertat. De retorn al punt de partida, parada especial a la part nova de Corbera d’Ebre, anomenada Regions Devastades.
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 12/05/23
Fitxa tècnica
FAMILIA
Tipus d'activitat
Visites, Museu
ODS
Diària
De pagament
Fora del centre escolar espai interior
Idiomes
Català, Castellà