Com sona un museu? Recorregut sonor pel museu

Volem potenciar l’exploració sensorial per relacionar-nos-hi amb tot el cos i la veu. Ho farem amb les propostes d’artistes que treballen el moviment i el so.
És viu el museu? Com podem saber si el museu respira? Potser, si provem d’apropar-hi l’orella, podrem identificar-ne l’alè o sentir com li batega el cor.

Aquest és el punt de partida d’un recorregut singular on l’edifici i les obres es converteixen en una gran partitura que pot sonar i ser ballada. Volem afavorir l’exploració sensorial dels espais del MACBA per relacionar-nos-hi amb el cos i la veu. Posarem en primer pla la necessitat de gaudir i de potenciar la curiositat en la mirada i l’interès pel món que ens envolta. Quan cantem convidats per l’acció dels artistes, el temps s’atura, l’atenció es concentra i ens sentim vius.

Ho farem amb les propostes d’artistes que treballen el moviment i el so: arrossegar-se per terra, pels bancs, fregar l’esquena a les parets i columnes, llançar les cames enlaire i deixar-les caure; sonar la textura d’un cub de vidre o la partitura d’una grafia; baixar les escales acompanyant-ho amb el so de la nostra veu, o deixar anar suaument els nostres noms fins al sostre de l’atri.

Com sona un museu? vol ser una espurna que faci del museu un lloc ple de vida, escalfor, transformació, joc, sorpresa, oportunitat i bellesa.

A càrrec de Jorge Horno, artista plàstic, coreògraf i educador; i Itxaso Corral, artista performativa, investigadora i educadora.

Informació pràctica:
Dates: curs escolar
Dirigit a: infantil i primària (de I3 a 2n)
Horari: els dimecres, dijous i divendres, a les 10:00 h
Durada: 90 min
Preu per grup/classe: 80 €

Participants
Jorge Horno, Itxaso Corral
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 26/07/23
Fitxa tècnica
INF2
CI
CM
CS
Tipus d'activitat
Taller participatiu
Àrea de coneixement
Dansa, Música
Temàtica
ODS
Entre 1 i 2h
De pagament
Fora del centre escolar espai interior
Idiomes
Català