CANÇONS D'AIGUA, la cantata exclusiva de Secundària al voltant de la Barcelona històrica

ACTIVITAT GRATUÏTA PER L'ALUMNAT PARTICIPANT (60€ per grup classe)
Estrenada a l'Auditori de Barcelona el 2010, la cantata Cançons d'aigua (abans Veus d'aigua) és un projecte exclusiu per a alumnes d'ESO i Batxillerat artístic, en col·laboració amb estudiants d'instrument de Grau Superior de música. Dirigits pel propi compositor de l'obra, protagonitzaran plegats un gran concert al teatre Poliorama de la Rambla, que de ben segur emocionarà el públic familiar!
Amb una obra plena d'elements musicals molt diversos i que atén especialment els canvis de veu que comencen a donar-se en els nois, els alumnes descobriran l'enorme capacitat expressiva de la pròpia veu i la força emocional del cant coral, compartint escenari amb centenars d'alumnes d'arreu del país.

Cançons d'aigua consta de 5 cançons que recorren les llegendes de 5 fonts de la Barcelona històrica, recollides pel folklorista Joan Amades: la font de Santa Maria del Mar, catedral de mariners; la de la Casa de la Convalescència, vinculada a l'antic Hospital de Sant Pau; el brollador de la Catedral, amb la tradició de l'ou com balla; la font de Sant Just, la primera font canalitzada de la ciutat; i la font de Santa Eulàlia, patrona de Barcelona.

Per treballar les cançons i coreografies, tant professors/es com alumnes i famílies tindreu accés via web a àudios, vídeos tutorials i partitures, per treballar l'obra a classe i a casa.
Complementàriament, us facilitarem un dossier pedagògic transversal sobre les fonts tractades i els oficis històrics de l'aigua, on s'inclou un itinerari de descoberta. Opcionalment, us pot permetre aprofundir sobre el tema tractat, fer una interessant sortida per la ciutat o formar part d'un crèdit de síntesi sobre l'aigua.
A més, us oferirem una detallada guia tècnica i dues sessions de formació amb el director musical, i comptareu amb el nostre assessorament constant durant els mesos de preparació.

MÉS INFORMACIÓ, MATERIALS DE MOSTRA I INSCRIPCIONS A www.utmusica.cat/veus-d-aigua/ I AL WEB DEL PAE www.barcelona.cat/programa-activitats-escolars
Una gran experiència musical col·lectiva al cor de la Barcelona històrica, a través de les llegendes de 5 fonts de Ciutat Vella
Última actualització: 18/06/21
Fitxa tècnica
ESO1C
ESO2C
BTX
Tipus d'activitat
Projectes de llarga durada
Àrea de coneixement
Música, Història, cultura i patrimoni, Educació cívica, en valors i per la pau
Temàtica
#música, #escolar, #treball de recerca
ODS
Entre 1 i 2h
Gratuïta
Fora del centre escolar espai interior
Idiomes
Català
Contacta

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't