Cal Granotes: fer cuir en una adoberia del segle XVIII

A partir del procés artesanal de preparació de la pell ens aproximem al patrimoni industrial i a la història de la ciutat per valorar el patrimoni cultural.
Visita. En aquesta visita coneixereu un dels oficis tradicionals i més importants d’Igualada que va fer néixer el barri del Rec. A Cal Granotes, una de les adoberies més antigues que es conserven, viatgem 300 anys enrere per resseguir el procés artesanal de fer cuir, amb les eines i els principals materials adobants; veurem com n’era de dura i especialitzada la feina i desvelarem els secrets de transformar i reciclar la pell d’un animal en un material noble.

Taller (opcional). Coneixerem diferents aspectes de la pell, mitjançant l’observació i el tacte (de pells amb pèl, tractades amb diferents processos adobants, tintades o acabades imitant pells exòtiques…). Després, confeccionaran un objecte amb pell de vaqueta o adobada al crom, a escollir (clauer, titella de dit, funda de mòbil, punt de llibre, estoreta pel ratolí…) tot tallant, decorant, encolant i cosint el cuir.
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 08/08/22
Fitxa tècnica
CS
ESO1C
ESO2C
BTX
CF
EE
Tipus d'activitat
Taller participatiu, Visites i itineraris
Àrea de coneixement
Arquitectura, Artesania, Tecnologia i industria
Temàtica
ODS
Entre 1 i 2h
De pagament
Fora del centre escolar espai interior
Idiomes
Castellà, Català