Sala Univers. Visita lliure (Barcelona)

Viatge cronològic al llarg de 13.790 milions d'anys d'història de l'Univers.
La Sala de l'Univers és la nova exposició permanent de CosmoCaixa. En els seus tres àmbits (Kósmos, Evolució i Fronteres del Coneixement), l'alumnat farà un recorregut cronològic al llarg dels 13.790 milions d'anys d'història de l'Univers: des de l'origen en el Big Bang, les lleis fonamentals que el governen i les principals característiques del nostre planeta, fins al naixement i l'evolució de la vida, per arribar a les fronteres del coneixement.

Objectius de l'activitat
- Descobrir les fites principals de la història de l'Univers, des dels orígens fins als nostres dies.
- Interpretar l'estudi de l'evolució de la matèria de manera transversal, integrant el coneixement que aporten les diferents disciplines científiques.
- Experimentar lliurement amb els diferents mòduls de la sala i gaudir de l'experiència i l'aprenentatge associat a cadascun.


Informació addicional - La Sala de l'Univers

Amb la remodelació del contingut museogràfic del Museu, l'exposició permanent de CosmoCaixa passa a anomenar-se Sala de l'Univers i proposa un recorregut cronològic al llarg dels 13.790 milions d'anys d'història de l'Univers, des dels orígens en el Big Bang fins als nostres dies .

El discurs de la sala comença al nou mòdul dedicat al Big Bang, fa el recorregut per les lleis fonamentals que governen l'Univers, per les característiques principals del nostre planeta, s'endinsa en el naixement i l'evolució de la vida i, finalment, arriba a les fronteres del coneixement. Unes fronteres que els investigadors de qualsevol disciplina científica recorren cada dia i amb les quals el museu està compromès i vol compartir coneixement.

La sala es divideix ara en tres grans àmbits: Kósmos, Evolució i Fronteres del Coneixement.

Kósmos és una paraula del grec clàssic i significa 'ordre'. Va ser Pitàgores qui la va fer servir per primera vegada per definir l'Univers. Kósmos, per tant, no només descriu l'Univers, sinó també el seu ordre, les lleis físiques que el governen. Així, doncs, dins de la nova secció de Kósmos s'expliquen, entre d'altres, les lleis fonamentals de la natura, l'estructura de la matèria i com aquesta matèria ha anat formant al llarg del temps estructures més complexes, des de la "sopa de partícules" primigènia fins a arribar a l'emergència de la vida al nostre planeta.

Evolució explica l'origen de la vida a la Terra, una vida que ha anat evolucionant per selecció natural fins a arribar al desenvolupament de la intel·ligència, l'estratègia adaptativa que ha proporcionat a l'ésser humà la capacitat de començar a entendre l'Univers.

Les Fronteres del Coneixement ens permeten mostrar alguns dels camps de recerca més capdavanters en què treballen els científics a hores d'ara, fent un èmfasi especial en el cervell humà, l'objecte més complex que coneixem. Top Ciència culmina aquesta secció.

Finalment, el Laboratori de Matemàtiques es configura com un espai dedicat a les matemàtiques.


PER A LA SEGURETAT DELS PARTICIPANTS, S'APLICARAN LES MESURES DE SEGURETAT I HIGIENE PREVISTES OFICIALMENT.

Si veniu amb alumnes d'integració en el vostre grup, feu-nos-ho saber.
Treballarem per donar resposta a les seves necessitats.

Es demana la màxima puntualitat.

Si veniu amb un grup d'educació especial, informeu-nos amb antelació.
Treballarem per preparar l'activitat que hagueu triat o us proposarem l'activitat més adequada a les necessitats del grup.
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 10/03/22
Fitxa tècnica
INF2
CI
CM
CS
ESO1C
ESO2C
BTX
CF
EE
Tipus d'activitat
Exposició
Àrea de coneixement
Coneixement del medi i Biologia, Física, Geologia
ODS
Entre 1 i 2h
De pagament
Fora del centre escolar espai interior
Idiomes
Castellà, Català