Ornitologia

Construcció de caixes nius (de diferents diàmetres segons l'espècie que volem acollir) acompanyada d'una explicació sobre ornitologia.
En moltes zones del nostre país, la tala sistemàtica d’arbres i els eventuals incendis han anat desposseint el bosc d’arbres vells amb cavitats naturals, amb la qual cosa moltes espècies d’ocells estan tenint problemes per nidificar, i en conseqüència desapareixen dels nostres boscos.

La instal·lació de caixes niu de les mides adequades (diferents segons l’espècie que volem afavorir) poden fer retornar molts d’aquests ocells.

Amb una introducció d’ornitologia com a punt de partida, on observem i identifiquem els diferents ocells del nostre entorn més immediat (mallerengues, pit roig...) aprenem a elaborar caixes nius per aquests, realitzant-les amb les mides idònies per aquest tipus d'insectívor (fondària, diàmetre del forat d'entrada...).

Durant el taller de construcció de nius els nens/es aprenen també a utilitzar eines de fusteria com la serra de mà, el paper de vidre, el martell... on poc a poc aniran transformant retalls de fusta reciclada de pi gallec en autèntiques caixes-niu que tenen més de 30 anys de durada. També ensenyem a usar adequadament els prismàtics i així poder fer observació i identificació dels ocells que ocuparan les caixes-niu.

Al finalitzar l'activitat es portaran les caixes-niu al vostre centre educatiu on podreu instal•lar-lo per poder donar lloc a futurs ocells i així donar continuïtat a aquest bonic taller.
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 29/06/21
Fitxa tècnica
CM
CS
ESO1C
ESO2C
BTX
CF
Tipus d'activitat
Estades i cases de colònies, Taller participatiu
Àrea de coneixement
Artesania, Coneixement del medi i Biologia
ODS
Mig dia
De pagament
Fora del centre escolar espai exterior
Idiomes