Crear entre disciplines. TALLER - UNITAT DIDÀCTICA

Taller a l'aula en forma d'Unitat Didàctica de creació interdisciplinar que es pot adreçar a qualsevol centre (llengua, música, història) o a centres d'art com ara batxillerats especialitzats.
Taller a l'aula en forma d'Unitat Didàctica de creació interdisciplinar a desenvolupar pel propi Alfons Olmo (ànima màter de VerdCel), i que es pot adreçar a qualsevol centre (llengua, música, història) o a centres d'art on poder treballar diferents disciplines (audiovisual, arts plàstiques, escèniques, disseny moda, etc.): 'Crear entre disciplines'.
VerdCel té una intensa i dilatada experiència amb el treball interdisciplinar. A més a més la inquietud pedagògica l'ha portat a bastir aquesta activitat que nodreix de creativitat i lligams entre matèries, li dona un sentit i objectius definits (utilitat polièdrica), alhora que ho fonamenta des de l'experiència real (pragmatisme del projecte viu i actiu VerdCel).

CREAR ENTRE DISCIPLINES (unitat didàctica: https://www.dropbox.com/s/tqn5o30313588sc/Crear%20entre%20disciplines.%20VerdCel.docx?dl=0

Activitat adreçada a 3r 4t ESO, 1r 2n Batxillerat EN GENERAL i especialment a Batxillerat d'art, cicles formatius d'Arts Gràfiques, Imatge i so, i afins.
Es pot treballar de la manera més senzilla, partint del binomi interdisciplinar més simple que seria la musicació d'un text creat expressament (per tant amb llengua i/o literatura catalana, castellana o anglesa, ja es podria realitzar), fins a treballar a totes i cadascuna de les matèries d'un batxillerat d'arts.

Activitats que es poden realitzar segons matèries:

- Literatura, història i música:
escriure o triar lletra i compondre una cançó.

- Audiovisual:
fotografies, elaborar clip o treball audiovisual musical (vídeo art).

- Arts plàstiques:
il·lustracions i disseny d’una cançó, llibre i/o disc.

- Arts escèniques:
interpretació gestual, teatral, ball d’una cançó, escenografia.

- Disseny de moda:
disseny i confecció del vestuari del vídeo i fotografia.


A més a més de disposar de tots els materials (còmics, audiovisuals) també teniu a l'abast una pel·lícula i un curtmetratge:
Sàmara, curtmetratge sobre Consuelo Gonzàlvez, veïna d'Alcoi que a través de les seves vivències ens relata els fets històrics del segle XX des d'un poble industrial com és Alcoi, entre fàbriques i una exuberant natura: https://www.youtube.com/watch?v=E_78C0U38EY&t=17s

'Trajecte la distància no és frontera: Documental sobre el nostre context musical i cultural on intervenen 22 personalitats: Raimon, Isabel-Clara Simó, Bianciotto, Miquel Gil, Roger Palà, etc.
A més dels concert, o de la unitat didàctica, podeu complementar o projectar individualment la pel·lícula documental que aprofundeix en la situació actual, cultural i musical, del nostre territori: Trajecte. La distància no és frontera.
Hi ha tres formats de la mateixa: 30', 50' i 124'.
Es tracta d'un documental sobre el nostre context musical i cultural, on es tracta el paper de les noves tecnologies en la música i altres àmbits com el disseny, els nous mitjans de comunicació, les xarxes socials, el micromecenatge o crowdfunding, l'autogestió i els seus límits i avantatges, les relacions territorials, etc.
Intervenen 22 artistes, periodistes i activistes: Raimon, Isabel-Clara Simó, Bianciotto, Miquel Gil, Roger Palà, Fernando Lucini, Amàlia Garrigós, Valen Nieto, Josep Vicent Frechina, etc.
Hi ha tres formats, el complet, 1h24' (disposem de còpies físiques i descàrrega digital), i altres dos fets per televisió, de 50' i 30' (descàrrega digital). Pel·lícula documental 'VerdCel. Trajecte: la distància no és frontera'.

Format : DVD o arxiu avi (720x576) o mp4 full HD (1920x1080). Tots els públics.
Guió : Laura Vaughan i Alfons Olmo. Realitzadora: Laura Vaughan. Entrevistes: Marc Cucurella. Productor : Alfons Olmo. Idioma : Català. Tipus públic : Tots els públics. Duració minuts : 1h24' (versions reduïdes 55' o 34').

Aquí pots veure el Trailer: https://goo.gl/gWf7Lm
o la Versió 30': https://mega.nz/#!RW5zjT5T!1eBJZs37Ng7Gj3Xzb2jDL2D3HLUcGsUE2tF4Rt9Qb-A
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 22/02/22
Fitxa tècnica
PROF-FAM
ESO2C
BTX
CF
Tipus d'activitat
Audició musical, Camp d'Aprenentatge Dept. Educació, Cineforum, Dansa, Exposició, Formació professorat i families, Cultivar l'interioritat, Projectes de llarga durada, Recurs Online, Taller participatiu, Teatre
Àrea de coneixement
Arts i música, Història, cultura i patrimoni, Ètica, filosofia i debat, Diversitat religiosa i espiritualitat, Tutoria i convivència, Llengua i literatura catalana, Llengua i literatura castellana, Llengua anglesa, Formació professorat
Temàtica
ODS
Llarga durada
Gratuïta
L'activitat es realitza en el centre escolar
Idiomes