PROJECTE DE CREATIVITAT TRANSVERSAL: MILLOREM EL NOSTRE BARRI-CIUTAT. DE LES IDEES AL PROTOTIP 3D

Imaginarem i construirem la nostra ciutat o barri ideal, amb especial atenció a l’ecologia, el medi ambient i la inclusió social de les persones amb discapacitats motores, visuals o auditives.
Un projecte multidisciplinari, ric i estimulant com a exemple per aprendre a ensenyar per projectes en plena acció: imaginarem i construirem la nostra ciutat o barri ideal, amb especial atenció a l’ecologia, el medi ambient i la inclusió social de les persones amb discapacitats motores, visuals o auditives. Barrejarem definició d’objectius, investigació, treball en equip, identificació de problemes, generació d’idees i solucions amb tècniques de creativitat (brainstorming, associació d’idees, Scamper, sis barrets per pensar…). Junts traduirem totes les nostres propostes en un prototip interactiu que dissenyarem i imprimirem en 3D! Gràcies a Scratch i les plaques Makey Makey programarem un panell informatiu amb audioguia per ensenyar les millores que hem creat a les diferents zones de la maqueta, així com estadístiques del barri o informacions sobre el patrimoni històric o artístic. A més, amb díodes LED podrem assenyalar els principals nodes de trànsit o les zones amb fonts d’energia renovable. Com a professors, serem els mentors dels joves creatius i els ajudarem a arribar als seus objectius, fins a presentar el seu prototip al centre i a l’ajuntament, gaudint i aprenent durant tot el procés!

EINES, COMPETÈNCIES I HABILITATS
Eines que fem servir: ordinadors, plaques Makey Makey, programació amb Scratch, díodes LED, piles, impressora 3D. Tinkercad, OpenSCAD, materials reciclats.

HORARI
16h de formació al professorat o dins aula
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 06/07/22
Fitxa tècnica
PROF-FAM
CI
CM
CS
ESO1C
ESO2C
Tipus d'activitat
Projectes de llarga durada
Àrea de coneixement
Informàtica, telecomunicacions i robòtica, Tecnologia i industria, Tutoria i convivència, Formació professorat
ODS
Llarga durada
De pagament
L'activitat es realitza en el centre escolar
Idiomes