La Cúpula Gustum

El projecte La Cúpula Gustum vol donar a conèixer i valorar la producció agroalimentària de l’àmbit rural, els productes que s’hi elaboren, el paisatge que generen i quin impacte té el consum d’aquests en la nostra economia i tradicions.

La instal·lació principal és un espai inflable que permet la immersió en una experiència visual 360º per conèixer com, qui i on es produeixen els principals aliments que tenim diàriament a taula, com els làctics, la carn, l’arròs, la fruita i verdura, etc. Són sessions d'uns 45 minuts per grup (25-30 alumnes); per tant, durant una jornada escolar poden passar 6 grups. La projecció està conduïda per un monitor, que fa la presentació i va intervenint segons la necessitat que es vegi en cada moment.

Per aprofundir en la temàtica, s’ofereixen un seguit d’activitats i jocs, en els quals els infants treballen en grup, interpreten taules i mapes, analitzen i reflexionen sobre diverses problemàtiques, interactuen de forma oral en llengua catalana i anglesa, etc. Les activitats estan dissenyades perquè els mestres les puguin dinamitzar fàcilment a partir d’una explicació i d’uns materials que les acompanyen. Els jocs es poden muntar simultàniament quan s’instal·la la Cúpula, ja sigui al pati, en una plaça o a les aules.

Finalment, s'ofereix un dossier amb activitats que es poden fer de manera transversal durant el curs.
Proposta educativa que permet conèixer de ben a prop els productes locals de Catalunya, des del seu origen fins a arribar al plat.
Última actualització: 06/07/21
Fitxa tècnica
CI
CM
CS
ESO1C
Tipus d'activitat
Àrea de coneixement
Coneixement del medi i Biologia, Educació cívica, en valors i per la pau
Temàtica
ODS
Jornada sencera
De pagament
L'activitat es realitza en el centre escolar
Idiomes
Contacta

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't