Visita guiada de pintura i fotografia

Visita guiada d’una hora orientada a alumnes de secundària i batxillerat que es cen- tra en l’anàlisi de diferents recursos plàstics així com els seus contextos.
Visita guiada d’una hora orientada a alumnes de secundària i batxillerat que es centra en l’anàlisi de diferents recursos plàstics així com els seus contextos. Al llarg del recorregut (que els docents podran precisar en funció dels seus interessos educatius) es des- granen diferents obres pictòriques i fotogràfiques per a fomentar un major coneixement del llegat artístic de Sant Cugat. El recorregut a més, proposa la projecció d’un vídeo amb l’objectiu de consolidar les competències adquirides.

La família Cabanas-Alibau, ha tingut una de les trajectòries més rellevants en l’àmbit artístic de Sant Cugat. Així, la seva obra es presenta com una peça fonamental per entendre el llegat cultural de Sant Cugat i el seu caràcter artístic. Les diferents sales que configuren l’exposició s’estructuren en tres àmbits, oferint una antologia d’obres dels tres germans: Joan, Francesc i Miquel.
El primer està dedicat a l’obra fotogràfica del Joan, el més gran dels germans, pioner en aquesta disciplina a Sant Cugat.
Seguidament el recorregut descobreix la pintura paisatgística del Francesc. Pintor i dramaturg, es destaca la seva faceta com a pintor colorista.
El recorregut acaba amb l’obra pictòrica i literària del Miquel. Artista polifacètic, converteix cadascun dels seus treballs en una indissoluble dualitat de les seves dues grans passions: la pintura i la poesia.
Material complementari
Guia didàctica pintura Cal Gerrer
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 28/12/23
Fitxa tècnica
ESO1C
ESO2C
BTX
Tipus d'activitat
Exposició, Visites i itineraris
Àrea de coneixement
Fotografia, Pintura, Història, cultura i patrimoni
Temàtica
ODS
Fins a 1h
Gratuïta
Fora del centre escolar espai interior
Idiomes
Català