Itineraris de geologia

El Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac forma part del Geoparc de la Catalunya Central un espai d’especial interès geològic que comprèn tota la plana del Bages i la muntanya de Sant Llorenç.
Els itineraris de geologia permeten fer un viatge geològic en el temps per a entendre com ha evolucionat la terra fins a l’actualitat.

Oferim tres itineraris que inclouen diferents propostes de treball relacionades amb l’entorn que es visita i adaptats als diferents cicles educatius.

- Els meandres del riu Ripoll (Sant Llorenç Savall): Itinerari pel curs alt del riu Ripoll on es poden observar les roques sedimentàries i els processos d’erosió de l’aigua.

- Hi havia una vegada un mar... (Monistrol de Calders): Itinerari amb diferents activitats: Recorregut pel riu de Monistrol de Calders on es poden observar coralls i petxines fossilitzades, visita al Museu de Geologia de Manresa i dinar al Parc de l’Agulla.

- El delta de Sant Llorenç (Coll d’Estenalles): Itinerari per la zona central del parc natural on es pot observar tant la muntanya de Sant Llorenç com Montserrat i la depressió central del Bages on fa milions d’anys hi havia hagut un mar tropical.

Els itineraris poden anar acompanyats d'un dossier de treball per a fer durant l'activitat i/o experiments per a comprendre els processos de sedimentació.
Material complementari
Fitxa itineraris geologia
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 30/11/22
Fitxa tècnica
CI
CM
CS
ESO1C
ESO2C
BTX
Tipus d'activitat
Taller participatiu, Visites i itineraris
Àrea de coneixement
Geologia
ODS
Jornada sencera
De pagament
Fora del centre escolar espai exterior
Idiomes