Taller de consum responsable UN FORAT AL MONEDER

Conscienciar als alumnes de cicle mitjà de les conseqüències ecològiques, econòmiques i socials de les nostres compres. Reflexionar activament sobre el consum responsable.
Lazzigags ofereix un taller teatral i participatiu de consum responsable a les escoles de tot Catalunya anomenat "Un Forat al Moneder" destinat a alumnes de cicle mitjà (3r i 4t de primària).

Objectiu:

Conscienciar als alumnes de cicle mitjà de les conseqüències ecològiques, econòmiques i socials de les nostres compres i reflexionar, abans d'adquirir qualsevol producte, sobre quines són les nostres necessitats i quines són les conseqüències d'adquirir aquests productes.

Incidir en les competències bàsiques de l'etapa de primària, aprofitant la transversalitat, els valors i les actituds que el taller ens permet desenvolupar i incidir en la competència social i ciutadana.

Metodologia:

Presentar els punts bàsics sobre el consum responsable amb l'ajuda d'un powerpoint/prezi i dos personatges teatrals que representin un consumidor responsable i un altre que no ho és. Seran personatges estereotipats que plantejaran diferents situacions i obriran debat en els seus diàlegs, amb punts de vista diferents sobre el consum responsable i el consum no responsable.

La durada de la presentació serà d'uns 30-35 minuts. Un cop feta la presentació distribuirem els alumnes de classe en petits grups de treball als quals se'ls plantejarà un tema que prepararan en 10' i que hauran de tractar des del punt de vista del consumidor responsable i del consumidor que no ho és. Hauran d'inventar i escenificar improvisacions teatrals sobre el tema plantejat.

Un cop fetes les representacions acabarem la sessió fent un debat sobre les versions de cada tema que han treballat i finalitzarem el taller amb unes conclusions sobre el consum responsable.


MÉS INFORMACIÓ:

El nombre màxim d'alumnes i el preu de l'activitat és orientatiu. Podeu informar-vos i sol·licitar un pressupost trucant al 93 296 73 37 (a l'atenció de Lídia Linuesa) o enviant un correu electrònic a lidia@lazzigags.cat.
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 09/02/23
Fitxa tècnica
CM
Tipus d'activitat
Taller participatiu, Teatre
Àrea de coneixement
Arts i música, Coneixement del medi i Biologia, Educació cívica, en valors i per la pau
Temàtica
ODS
Entre 1 i 2h
De pagament
L'activitat es realitza en el centre escolar
Idiomes