Els joves i les normes que regeixen la societat

Presentació informativa adreçada a joves per situar en les normes que regeixen la societat i que els són d’aplicació.

Objectius:
- Situar als joves en les normes que regeixen la societat, sobretot el codi penal i fer-los conèixer que al complir 14 anys es perd la impunitat penal.
- Conscienciar els nois i noies sobre les conseqüències que els seus actes poden tenir, des del punt de vista de responsabilitat penal, a partir del moment de complir 14 anys.
- Instar als joves a ser reflexius sobre la importància de prendre bones decisions, de ser crítics i de posicionar-se davant de situacions reprovables.
- Promoure el rol del jove actiu, estimulant la postura proactiva i la participació en el mantinent de la seguretat del seu entorn.

Les Oficines de Relacions amb la Comunitat (ORC) són els serveis de la PG-ME que s’encarreguen d’identificar, contactar i col·laborar amb els representats socials del territori, i esdevenen l’eina fonamental per canalitzar la gestió de la resolució de les problemàtiques relacionades amb la seguretat.

Per sol·licitar l'activitat, o per a qualsevol aclariment, no dubteu en contactar amb l’Oficina de Relació amb la Comunitat de la comissaria de referència del vostre municipi. Enllaç a totes les comissaries a l'apartat "contacte".
Presentació informativa adreçada a joves per de situar en les normes que regeixen la societat i que els són d’aplicació. Adreçat especialment a 2n d'ESO.
Última actualització: 19/02/21
Fitxa tècnica
ESO1C
ESO2C
Tipus d'activitat
Conferència, Taller participatiu
Àrea de coneixement
Salut i prevenció de conductes de risc, Transport i seguretat vial
Temàtica
ODS
Mig dia
Gratuïta
L'activitat es realitza en el centre escolar
Idiomes
Castellà, Català
Contacta

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't