Seguretat a les Xarxes Socials (taller)

Formació per a garantir la seguretat a les xarxes socials dels joves. Taller participatiu on els joves de han de reflexionar sobre un dilema moral, fer un concurs de coneixements d’Internet i aplicar els seus coneixements per ser capaços de donar consells bàsics.

OBJECTIUS

- Que els participants identifiquin els riscos que hi ha a Internet i les xarxes socials, reflexionin sobre les mesures de seguretat que cal prendre i adoptin aquestes conductes segures a l’hora d’utilitzar-les.
- Facilitar eines i recursos als educadors, mares i pares per tal que puguin col·laborar en la tasca de prevenció dels perills d’Internet.
- Oferir diversos contactes d’ajuda i suport.

En l’àmbit dels menors, existeix a la societat catalana una creixent preocupació, protecció i atenció, des de diverses vessants, una de les quals és l’entorn dels centres educatius. Davant d’aquesta preocupació, i en virtut de la normativa vigent, la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra (PG-ME) va iniciar l’any 2009 el Programa Operatiu Específic Centres Educatius (POE Centres Educatius) adreçat al conjunt de la comunitat educativa (CE) de Catalunya.

Les Oficines de Relacions amb la Comunitat (ORC) són els serveis de la PG-ME que s’encarreguen d’identificar, contactar i col·laborar amb els representats socials del territori, i esdevenen l’eina fonamental per canalitzar la gestió de la resolució de les problemàtiques relacionades amb la seguretat.

Per sol·licitar l'activitat, o per a qualsevol aclariment, no dubteu en contactar amb l’Oficina de Relació amb la Comunitat de la comissaria de referència del vostre municipi. Enllaç a totes les comissaries a l'apartat "contacte".
Taller participatiu on els joves de han de reflexionar sobre un dilema moral, fer un concurs de coneixements d’Internet i aplicar els seus coneixements per ser capaços de donar consells bàsics.
Última actualització: 19/02/21
Fitxa tècnica
ESO1C
ESO2C
BTX
CF
Tipus d'activitat
Taller participatiu
Àrea de coneixement
Informàtica, telecomunicacions i robòtica, Salut i prevenció de conductes de risc
Temàtica
ODS
Fins a 1h
Gratuïta
L'activitat es realitza en el centre escolar
Idiomes
Castellà, Català
Contacta

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't