Visita guiada a la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya

La Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya es troba en les dependències de l'antic Hospital de Santa Creu que coincideixen, en bona part, amb l'espai on es trobava la farmàcia d'aquest centre hospitalari.

Durant més de cinc segles l'Hospital va ser el centre sanitari més important de la ciutat, ens trobem doncs en el centre neuràlgic de la medicina a Barcelona que, a 1926, traslladà la seva activitat al recinte modernista de Sant Pau.

La farmàcia del hospital més important de la ciutat no podia ser menys i aquesta veiè el pas de grans professionals en el sector. Encara a dia d'avui l'interior de la Acadèmia conserva l'estructura gòtica original de l'hospital així com la reixa de la farmàcia per on es dispensaven els medicaments.

La visita guiada ens permetra entendre com ha evolucionat la pràctica farmacèutica des de l'edad mitjana fins l'actualitat i, a més, compendre com era aquest recinte mèdic tant emblemàtic per la ciutat de Barcelona.

No perdis la oportunitat de conèixer aquest i altres espais únics i emblemàtics de la ciutat de Barcelona que permetran als alumnes conèixer de primera mà detalls de la història i la cultura de la ciutat de Barcelona.

Els espais que formen l'oferta cultural d'Sternalia són:
- la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona
- la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya
- la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya
- el Palau de la Balmesiana
- el Palau Requesens - Reial Academia de Bones Lletres de Barcelona
- el Centre Excursionista de Catalunya - Temple d'August
Passejant pel claustre del que va ser l'antic Hospital de la Santa Creu ens creuem amb la Farmàcia de l'hospital, original de 1417, la més antiga d'Europa, i actualment seu de l'Acadèmia de Farmàcia.
Última actualització: 05/06/18
Fitxa tècnica
ESCOLAR
PROF-FAM
CM
CS
ESO1C
ESO2C
BTX
CF
EE
Tipus d'activitat
Visites i itineraris
Àrea de coneixement
Història, cultura i patrimoni, Salut i prevenció de conductes de risc
Temàtica
#escolar
ODS
Fins a 1h
Gratuïta
Fora del centre escolar espai interior
Idiomes
Contacta

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't