YWY. Visions. Pedro Neves Marques amb col·laboracio amb Zahy Guajara

YWY, Visions presenta nous treballs de Pedro Neves Marques amb l’actriu i activista Zahy Guajajara, en la qual interpreta una androide indígena anomenada YWY.

L’exposició reuneix pel·lícules, entrevistes, intercanvis, imatges i altres elements conceptualitzats per altres autors al voltant del personatge, que contribueixen a expandir el seu món.

ELS PERSONATGES DE LA SERIE YWY HABITEN UN PAISATGE DOMINAT PER INDÚSTRIES EXTRACTIVES, COM ARA LA INDÚSTRIA PETROLÍFERA O EL MONOCULTIU, I PER L’ASCENS DEL FEIXISME.

El 2017 l'artista portuguès Pedro Neves Marques va crear un personatge, una androide indígena anomenada YWY, interpretada per l'actriu i activista Zahy Guajajara, terme que significa 'terra' o 'territori' en l'idioma indígena tupí-guaraní.

Compartint el personatge amb altres autors, YWY es converteix en una manera de pensar possibles imaginaris sobre el futur indígena, el gènere, la tecnologia i la ciència-ficció. Múltiples escenaris i històries, entre pel·lícules i instal·lacions, ens permeten entrar en una atmosfera futurista, però familiar, amb Brasil com a teló de fons.


MÉS INFORMACIÓ
- ENTRADA 6€ - Gratuïta clients CaixaBank i menors de 16 anys
- HORARI GENERAL: de dilluns a diumenge, de 10 a 20 h
2017 l'artista Pedro Neves Marques va crear una androide indígena anomenada YWY, interpretada per l'actriu Zahy Guajajara. L'exposició explora el món de YWY a través de les obres de l'artista.
Última actualització: 05/10/20
Fitxa tècnica
16
FAMILIA
Tipus d'activitat
Temàtica
#museu, #art
ODS
Diària
De pagament
Idiomes
Català, Castellà
Contacta

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't