Tallers Innova + : Introducció al programari lliure amb Linux. Per a majors de 18 anys.

Si tens ganes d’iniciar-te en l’àmbit del programari lliure, et proposem aquest taller dedicat als sistemes operatius basats en GNU/Linux: una alternativa gratuïta a Windows i altres sistemes centrada en el desenvolupament cooperatiu del programari per part dels mateixos usuaris.

Parlarem de la història i les diferents versions de Linux, aprendrem com instal·lar-lo en un ordinador i el seu funcionament bàsic i, per últim, ens introduirem en el món de la programació creant un programa amb llenguatge Bash.

L’objectiu principal del present taller és apropar la filosofia i la pràctica del programari lliure a persones interessades en el tema però que encara no són usuaris actius. Els sistemes operatius GNU/Linux són un primer pas fonamental en el món del programari lliure i el codi obert, essent moltes vegades la principal porta d’entrada dels usuaris a altres camps informàtics més complexos com ara la programació, el disseny gràfic i la creació multimèdia i artística amb eines alternatives als programes comercials, o fins i tot el moviment Maker, fonamentat en els valors de l’autoaprenentatge, el coneixement compartit i el Do It Yourself («fes-ho tu mateix»).

El taller serà impartit per Martí Puig (Sabadell, 1991), titulat en electrònica per l'IES Castellarnau. Ha treballat en diferents projectes i empreses d’electrònica i robòtica educativa. És administrador i fundador de la pàgina de Facebook Arduino Spain, i de l’acadèmia DyWork, on forma alumnes en robòtica educativa i electrònica. A l'Espai Cultura Fundació 1859 ja ha impartit nombrosos tallers, tant per a adults com per a infants, en l'àmbit del programari lliure i la cultura maker.

Taller per a majors de 18 anys.
Del 9 al 30 de gener 2021. Dissabtes d'11:30 a 13.30 h.
Preu: 40 €
Requeriments: Per poder realitzar el taller, cada participant haurà de portar una memòria extraïble USB amb una capacitat mínima de 8 GB.

El taller requereix inscripció prèvia, que es realitza a la recepció de l’Espai Cultura en horari d’obertura i atenció al públic. Pots reservar plaça per correu electrònic, telèfon o mitjançant el formulari d'inscripció que trobareu a la web.
Última actualització: 20/07/20
Fitxa tècnica
Tipus d'activitat
Taller
Temàtica
#STEM
ODS
Setmanal
De pagament
Idiomes
Català
Contacte
CONTACTA