So lazy. Elogi del malbaratament

Georges Bataille, a La part maleïda, defineix “malbaratament” com l’activitat improductiva necessària per al bon viure en comú.

Comissariada per Beatriz Escudero i Francesco Giaveri, l’exposició s’emmarca en el programa Convocatòria de comissariat, i proposa una aproximació tant irònica com utòpica a la noció de consum.

“Sooooo lazy. Elogi del malbaratament” parteix de la noció de consum de George Bataille, en la qual sosté que l’economia no es basa en la producció i el consum sinó en la despesa com a malbaratament. Acceptar el malbaratament com una cosa necessària i plantejar un ús del temps divers comporta una disminució de la feina i articula una manera alternativa de vida en comú, en la qual la mandra es posa en valor.

Plantejant una ficció que anhela malgastar el temps en lloc de fer-lo servir de manera productiva i destruir la riquesa abans d’acumular-la, l’exposició proposa una crítica a la hiperactivitat contemporània i introdueix l’esperança d’una redistribució de recursos i de temps capaç de repensar allò comú. Per fer-ho, la mostra aplega un conjunt d’obres –des de pintura fins a fotografia, instal·lació, vídeo o escultura– d’artistes como Priscila Fernandes, Ángela Ferreira, Alberto Gil Casedas, Sharon Lockhardt, Agnes Martin, Aernout Mik, Agustín Parejo School o Xavier Ribas, entre d’altres.

DES DE QUAN LA MANDRA ÉS CONSIDERADA LA MARE DE TOTS ELS VICIS?
Ser un mandrós de debò, no fer res en absolut. No dedicar-se a res útil. Ser un inútil del tot. Els dilluns al sol. Els altres dies al sofà. No ser productiu. Malgastar el temps. La nostra millor virtut és malbaratar el temps, lliurar-nos del tot i seriosament a la mandra. La mandra és la mare de tots els vicis.

Es tracta de considerar la mandra –o la inactivitat improductiva– no des d’un punt de vista ètic, en què és mal vista, com en el clàssic retret dels pares als fills: «No perdis el temps, aprofita les hores!» El que proposa “Soooooo lazy” és pensar la mandra sota el prisma de la teoria econòmica i dels esdeveniments que hem viscut els últims anys, incloent-hi l’experiència recent d’una pandèmia que ha obligat a desaccelerar forçosament el sistema.


MÉS INFORMACIÓ
- ENTRADA 6€ - Gratuïta clients CaixaBank i menors de 16 anys
- HORARI GENERAL: de dilluns a diumenge, de 10 a 20 h
- SERVEI DE MEDIACIÓ: De dilluns a divendres, de 10 a 14 h i de 16 a 20 h, i els caps de setmana i festius, de 10 a 20 h, hi haurà un educador a la sala a la disposició del públic per a qualsevol dubte o comentari sobre l'exposició. Servei gratuït inclòs amb l'entrada.
L’exposició proposa una aproximació tant irònica com utòpica a la noció de consum i ofereix un recorregut narratiu que acompanya el visitant des de la hiperactivitat cap a la contemplació.
Última actualització: 05/10/20
Fitxa tècnica
16
FAMILIA
Tipus d'activitat
Temàtica
#art, #museu
ODS
Diària
De pagament
Idiomes
Castellà, Català
Contacta

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't