Servei de suport a personal docent per atendre alumens amb cardiopatia congènita als centres educatius de Catalunya

Es tracta d'un servei gratuït perquè l'AACIC té un contracte amb el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya pel qual està autoritzada a:
- Informar, formar i fer el seguiment amb els professionals docents que calgui de les repercussions a les aules d'alumnes amb cardiopatia congènita. També gestionem i acompanyem processos de dol.
- Prestar la formació general a aquells centres interessats en les repercussions de les cardiopaties congènites: Les cardiopaties congènites, limitacions i potencialitats.


L'equip de psicòlegs que dóna suport al personal docent és el mateix que fa el seguiment dels alumnes, de les seves famílies i dels metges que tenen de referència.Tots els professionals que ateneu a alumnes amb cardiopatia congènita podeu fer ús d’aquest servei posant-vos directament en contacte amb nosaltres.

En funció de la vostra situació us podem facilitar material especialitzat: formacions generals sobre què és una cardiopatia congènita i les seves possibles repercussions, dossiers per a professionals, signes i símptomes d’alerta, què cal fer en cas d’emergència, sessions de treball amb el tutor o tutora de l’alumne per detectar necessitats i orientar la intervenció educativa, recull de contes “De tot cor”, el llibre “L’operació de cor del Jan”, les colònies, proves d’esforç i orientació sobre l’activitat física, tractament amb anticoagulants a l’escola, participació en congressos o conferències.

Fruit de l’última recerca elaborada per l’AACIC neix la guia “Infància con cardiopatia congènita. Orientaciones para profesionales de la educación” amb informació específica i exercicis pràctics per a treballar a l’aula.

Si voleu rebre més informació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres
Des de l’any 2004 l’AACIC té un contracte amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya per informar, orientar i assessorar als centres educatius de tot el territori català
Última actualització: 25/01/21
Fitxa tècnica
FAMILIA
Tipus d'activitat
Escola de mares i pares
Temàtica
#formació professorat, #salut
ODS
Gratuïtat condicionada
Idiomes
Anglès, Castellà, Català
Contacta

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't