SAFE - Superbug Awareness for Education

SAFE (Superbug Awaraness for Education), és un projecte d'abast internacional que ha començat a implementarse el gener 2020, en l’àmbit de la resistencia antimicrobiana. Està coordinat per ISGlobal (iniciativa AMR Dr Jordi Vila i Dra Clara Ballesté), en col·laboració amb la Universitat de Barcelona, Universitat de Nàpols Federico II i Roche Diagnostics.

SAFE ofereix tallers d’Aprenentatge-Servei, on els estudiants universitaris que es formen, ensenyaran a estudiants de secundaria (training the trainer), fomentant la vocació per les carreres STEM, mitjançant pràctiques, que alhora servirà per la conscienciació i el coneixement del greu problema que representen les resistències antimicrobianes i la importància de la recerca de microorganismes productors d'antibiòtics.

Entre altres accions, es du a terme la formació dels estudiants universitaris per què puguin transferir el coneixement a estudiants d'ESO i BTX, i puguin implementar projectes de recerca en aquest àmbit.

Seguint el nostre calendari, per a difondre el projecte i el coneixement científic a la població, també participem en diverses festes i esdeveniments científics, com és la Festa de la Ciència UB, amb tallers per a la construcció de microscopis DIY, observació de cultius i colònies bacterianes, observació microscòpica de bacteris i gamificació a través del joc Micro-Combat, amb la participació de Roche-Diagnostics.

Una de les accions que volem engegar, és la co-creació d’una campaña de sensibilització en l'àmbit de les resistències antimicrobianes, i l'impacte de l'ús i abús dels antibiòtics en l'aparició de bacteris superresistents. Aquesta campanya, s’engegarà el proper novembre 2020 a tota la província de Barcelona, dins la Setmana Mundial de Conscienciació sobre l'ús dels Antibiòtics.

Des del nostre equip, volem saber les teves curiositats, percepcions i interessos en l’àmbit de resistències antimicrobianes, i et convidem a participar en la creació d'una campanya de divulgació amb nosaltres.

Participa a la creació d'una campanya de divulgació en resistències antimicrobianes aquí:
Ajudan's a crear la campanya de divulgació
Participa a la creació d'una campanya de divulgació en resistències antimicrobianes.
Última actualització: 07/05/2020
Fitxa tècnica
PROF-FAM
ESO2C
BTX
Tipus d'activitat
ApS i Voluntariat, Taller participatiu
Àrea de coneixement
Coneixement del medi i Biologia, Salut i prevenció de conductes de risc, Recerca
Temàtica
#Salut, #treball de recerca, #STEM, #ciencia
Objectius de desenvolupament sostenible
Maig, Juny, Juliol, Setembre, Octubre
Gratuïta
Idiomes
Castellà, Català
Contacte
CONTACTA