El somni americà. Del pop a l'actualitat

L’art gràfic a l’Amèrica del Nord, que va fer eclosió el 1960, proporciona una visió fresca i diversa dels artistes respecte dels diferents períodes de profunds canvis socials i polítics que s’han viscut i encara es viuen els Estats Units.

L’EXPOSICIÓ APLEGA OBRES DE GRANS ARTISTES NORD-AMERICANS COM LICHTENSTEIN, RAUSCHENBERG, RUSCHA, JUDD, JOHNS, CLOSE, BOURGEOIS, WARHOL I DE KOONING.

Amb l’aparició d’una jove generació d’artistes nord-americans als anys seixanta disposats a explorar el potencial expressiu del gravat, aquest va passar de ser una tècnica marginal a trobar-se al mateix centre de l’interès i de la producció de les belles arts, de manera que es va convertir no tan sols en una forma artística crítica sinó també en una via per tractar qüestions tant socials com polítiques.

L’art gràfic proporciona una perspectiva fresca i diversa de com els artistes van veure aquest període de canvis profunds als Estats Units: els drets civils, la guerra freda, la carrera espacial, la guerra del Vietnam, la música rock i la contracultura, els moviments feministes o el qüestionament del somni americà per la desigualtat creixent entre rics i pobres. “El somni americà: del pop a l’actualitat” ofereix una visió general del desenvolupament de l’art gràfic als Estats Units des del 1960 fins als nostres dies, en la qual es dedica una atenció especial a les figures clau de la seva història, com ara Andy Warhol, Jasper Johns, Roy Lichtenstein i Robert Rauschenberg. La mostra, amb obres que provenen majoritàriament de la col·lecció del British Museum, inclou peces de totes les tendències artístiques que han tingut lloc al llarg d’aquests anys i fa èmfasi en com els artistes es van animar a crear obra gràfica d’una ambició, una escala i una gosadia sense precedents.

MÉS INFORMACIÓ
- ENTRADA 6€ - Gratuïta clients CaixaBank i menors de 16 anys
- HORARI GENERAL: de dilluns a diumenge, de 10 a 20 h
Una visió general del desenvolupament de l'art gràfic als Estats Units des del 1960 fins a l'actualitat, amb una atenció especial als seus grans exponents, com ara Andy Warhol, Roy Lichtenstein i més
Última actualització: 05/10/20
Fitxa tècnica
16
FAMILIA
Tipus d'activitat
Temàtica
#art, #museu, #cultures
ODS
Diària
De pagament
Idiomes
Castellà, Català
Contacta

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't