Treball de síntesi sobre Astronomia

Amb el nostre treball de síntesi sobre astronomia, els alumnes investigaran, experimentaran i adquiriran coneixements sobre aquesta matèria que engloba continguts interdisciplinars a través d’activitats, tallers, xerrades i experiments, entre d’altres.

Les àrees que treballem són: llengua catalana, llengua castellana, matemàtiques, ciències naturals (física i química), educació visual i plàstica i tecnologies de la informació. Es pot integrar alguna activitat en anglès, sempre que el centre ho demani amb antelació.

Durant els tres dies (i les dues nits) d’estada, els alumnes s’allotjaran en bungalows del Càmping Bassegoda Park i realitzaran els àpats al restaurant Agumas, que està situat dins el càmping.

Cada alumne tindrà el seu dossier de treball, que haurà de completar de forma individual, durant aquests dies. Cadascun d’ells també formarà part d’un grup de treball guiat i acompanyat sempre per un/a monitor/a, qui plantejarà als alumnes el fet que es troben en una escola d’astronautes i s’han de preparar per dur a terme una missió espacial. Ara bé, només hi podrà anar l’equip que aconsegueixi més punts, que serà el que obtindrà el títol de “Comandant Galàctic”.
Cada taller, la gimcana final i l’actitud puntuen, de manera que, al final de l’estada, hi haurà un equip guanyador al qual se li entregarà el diploma de “Comandant Galàctic”, mentre que la resta d’equips aconseguiran el diploma d’“Astronauta Interestel·lar”.

Així doncs, algunes de les activitats es faran en grup i d’altres individualment. La majoria tenen un component lúdic, sense perdre la base didàctica, el que converteix el crèdit de síntesi en una experiència molt engrescadora per als alumnes.
Amb el nostre treball de síntesi sobre astronomia, els alumnes, a través d’activitats, tallers, xerrades i experiments, investigaran, experimentaran i adquiriran coneixements sobre aquesta matèria.
Última actualització: 25/02/21
Fitxa tècnica
ESO1C
ESO2C
Tipus d'activitat
Estades i cases de colònies, Taller participatiu
Àrea de coneixement
Física, Matemàtiques, Recerca
Temàtica
#planetes, #STEM, #astronomia
ODS
Llarga durada
De pagament
Fora del centre escolar espai exterior
Idiomes
Anglès, Castellà, Català
Contacte
CONTACTA